Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johanna Hagström faller i Tallinn

STOCKHOLM/TALLINN. Tung kväll för Johanna Hagström i Tallinn.

Svenskan föll i kvartsfinalen efter en incident med Julia Kern och missade semifinal.

– Det var ingens fel, tycker jag, säger Kern. 

– Jag är så arg. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Hagström. 

Johanna Hagström hade en tuff prolog i Tallinn.

Trots att hon till slut gick vidare till kvartsfinal var svenskan inte nöjd med insatsen.

– Jag åker som en kratta i andra backen. Det går inte så bra för mig just nu i kvalet. Det känns knappt som att jag tar mig fram, sa Hagström efter kvalet.

Och kvartsfinalen blev tung för svenskan.

Hagström låg långt bak i fältet under hela heatet, och inför den sista backen försökte hon avancera och skaffa sig en bättre utgångsposition. 

När hon ökade farten fick Hagström amerikanskan Julia Kerns stav framför ena benet, snubblade och föll.

– Jag och Johanna fajtades båda om en bra position. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, jag tror hennes stav hamnade bland mina skidor, säger Julia Kern. 

Johanna Hagström: ”Jag är så arg”

Därmed försvann också chanserna för Johanna Hagström att nå semifinal. Efter loppet var svenskan långt från nöjd med sin insats och hade svårt att hålla tårarna tillbaka. 

– Jag är så arg. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner mig så dålig just nu. Jag är arg på mig själv att jag åker så dåligt. Viljan är mer än kroppen, säger Johanna Hagström. 

– Mitt huvud har kanske gått på semester. Något är det. 

Det är andra gången på bara ett par dagar Johanna Hagström åker ut i kvartsfinal. Det gjorde hon även i lördags i Falun.

– Det är hårt att ta. Men min pojkvän brukar säga att man inte är bättre än sitt senaste resultat. Jag är inte där just nu, säger Johanna Hagström. 

Norskan Kristine Stavås Skistad vann före Sveriges Jonna Sundling. Nadine Fähndrich från Schweiz slutade på tredje plats. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.