Foto: Maja Suslin
 Foto: Maja Suslin

Johan Olsson tävlar vidare över VM i Falun

Publicerad

Här är beskedet alla skidälskare väntat på: Johan Olsson fortsätter en säsong till och blir därmed ett stort svensk hopp i VM i Falun 2015.

För att lyckas i sin satsning väljer han att flytta till Sundsvall tillsammans med sin familj.

- Min fru Anna har varit väldigt stöttande och låtit mig ta mitt beslut. Hon vill nog att jag ska vara i Falun och köra VM där och hon förstår vilken lång väg det är att gå för att nå dit och vara med och slåss om medaljerna, säger Olsson i SportExpresssens live-TV.

Trots att det blev två medaljer under OS i Sotji, ett guld i stafett och ett silver på 15 kilometer, så var Johan Olsson inte helt nöjd.

Minnena från VM-femmilen ett år tidigare i Val di Fiemme, då han solokörde hem guldet, lever kvar och nu siktar 34-årige Olsson på en repris i hemma-VM i Falun till vintern.

"Blir nästan nervös"

På en presskonferens i Stockholm berättade han att det blir en fortsättning på den framgångsrika skidkarriären.

- På ett sätt var det ett ganska lätt beslut att ta rent drivkraftsmässigt. Men som småbarnsförälder gäller det att få ihop vardagen och få saker att gå runt också, säger Johan Olsson, som i sommar ska bli pappa för andra gången.

Utöver VM i Falun blir det även en satsning mot Vasaloppet.

- De största bilderna som finns i huvudet är Falun och mördarbacken och att få köra inför en riktigt stor hemmapublik. Man blir nästan nervös bara man tänker på det. Självklart är det en stor grej med VM på hemmaplan.

Var det ett svårt beslut att ta?

- Det svåra är att få livspusslet att gå ihop. Allt ska stämma. Man ska ha ytterligare en medlem i familjen som ska ha sin tid.

- Min fru Anna har varit väldigt stöttande och låtit mig ta mitt beslut. Hon vill nog att jag ska vara i Falun och köra VM där och hon förstår vilken lång väg det är att gå för att nå dit och vara med och slåss om medaljerna.

Flyttar till Sundsvall

En ny ingrediens i satsningen blir att Johan Olsson lämnar Östersund för Sundsvall.

- Att vara elitidrottare blir inte lättare nu när vi ska ha tillökning. Därför tog vi beslutet att flytta till Sundsvall där vi har våra familjer och till kusten där min fru kommer ifrån och på så sätt hitta stöd från det vardagliga och samtidigt hitta motivation genom ett miljöombyte.

Johan Olsson har hittills i karriären åkt hem två OS-guld, ett VM-guld och ytterligare ett flertal mästerskapsmedaljer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag