Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Olsson: "Klart jag inte är helt frisk"

Foto: Joel Marklund

FALUN/STOCKHOLM. Johan Olsson anklagas ofta för att mörka sin egen form.

På dagens presskonferens kom återigen frågan upp till diskussion.

– Om jag är helt frisk? Nej, det är klart att jag inte är det, skämtade Olsson.

Johan Olsson har haft en tuff säsong. Sedan säsongspremiären i Bruksvallarna har han bara kört en enda världscuptävling: VM-genrepet i Östersund förra helgen.

Även inför OS i Sotji i fjol hade Olsson stora problem med uppladdningen.

Inför flera tävlingar har Olsson dömt ut sina egna chanser på förhand, och pratar ofta om hur dåligt det känns - för att sedan göra ett bra resultat.

Detta leder ofta till diskussioner om huruvida Johan Olsson mörkar sin toppform, för att sätta griller i huvudet på de andra åkarna.

På dagens presskonferens inför onsdagens tävling i 15 kilometer fristil, kom frågan upp ett antal gånger.

Skämtade om ryktet

Tror du att konkurrenterna kan bli irriterade över att du sänker dig själv?

– Visst kan de bli irriterade. Men jag tror inte att de förstår mig riktigt i så fall, de vet inte hur det är. Jag är en obotlig självtvivlare och tror inte att det jag gör räcker till. Jag har en stor respekt för konkurrenterna och det de gör.

När en norsk journalist ställde frågan om Olssons form valde svensken att driva med ryktet om att han ofta tar ner sig själv.

– Om jag är helt frisk? Nej, det är klart jag inte är det. Jag har lite ont i ena tån, jag har fått sätta ett litet plåster det, skojade Olsson.

"Har inte styrkan"

Men presskonferensen inleddes trots allt med att Johan Olsson berättade om att fristilsformen kändes sämre jämfört med ifjol.

– Det känns inte som att jag har den där sista växeln, det känns som att benen tar slut på ett helt annat sätt. Jag har inte riktigt den där styrkan, säger Olsson.

Calle Halfvarsson, Daniel Richardsson och Marcus Hellner gör Olsson sällskap i onsdagens tävling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.