Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Olsson kallar in till en presskonferens

Johan Olsson
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Johan Olsson kallar till presskonferens.

Under onsdagen ska 37-åringen lämna besked om det blir en satsning mot OS i Pyeongchang – eller om skidorna åker upp på hyllan.

"Johan har bestämt sig för hur hans framtida satsning kommer att se ut", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Han har vunnit dubbla OS-guld, dubbla VM-guld och tagit emot Bragdguldet för sina bedrifter i skidspåret. Men under den senaste tiden har framtiden varit osäker för Johan Olsson.

VM i Lahtis blev en besvikelse, han fyllde nyligen 37 år och hemma sitter två små barn och en fru (Anna Olsson) som tvingas dra ett tungt lass.

I en intervju med P4 Västernorrland förklarade han nyligen: "Elitidrott kräver en enorm uppoffring och det är där som jag står inför ett beslut att ta, om jag ska köra över OS nästa år eller om jag stoppar här och gör något annat. Det är ett övervägande mellan hur mycket man klarar av att göra, det är en balansgång."

Nu har han bestämt sig.

"Kommit många frågor"

Svenska skidförbundet meddelar under tisdagsmorgonen att det kommer att hållas en presskonferens i centrala Stockholm under onsdagen.

Där ska Johan Olsson lämna besked.

"VM-femmilen blev Johan Olsson, Stockviks SF, sista tävling för säsongen. Efter den har det kommit många frågor om hur han ser på sin fortsatta karriär", skriver förbundet.

"Johan har nu bestämt sig för hur hans framtida satsning kommer att se ut och med anledning av det vill vi bjuda in medierepresentanter till en pressträff."

Bland övriga svenska herråkare är det bara en som valt att avsluta karriären inför den kommande OS-säsongen. Martin Johansson, 31, lägger skidorna på hyllan, vilket SportExpressen kunde rapportera om för två veckor sen.


LÄS ÄVEN: Ryssland tackar nej till Northugs erbjudande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.