Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jens Burmans ras: ”Hade inte dagen”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Jens Burman var på väg mot en ny topplacering.

Då tappade svensken – och kunde inte upprepa förra helgens succé. 

– Vi var lite exalterade över öppningen, säger SVT-experten Anders Blomquist. 

I Calle Halfvarsson frånvaro klev Jens Burman fram i Lillehammer och slutade på en fin sjunde plats under tremilen. På söndagen avgjordes 15 kilometer fristil i Davos och då var förhoppningarna stora om en ny topplacering för svensken. 

Burman var bra med från en början och var bland de tio bästa under de första mellantiderna, men när svensken passerade tio kilometer hade svensken tappat rejält och var helt plötsligt långt ifrån en topplacering. 

– Inget hände och jag orkade inte haka på de andra. Jag hade inte alls dagen, säger Jens Burman och fortsätter. 

– Jag tyckte att det kändes bra, men jag tappade eftersom. Jag är besviken och hade velat vara med i toppen. Målsättningen var att vara bland de sex bästa, men ibland funkar det inte och det gjorde det inte idag. 

– Vi var lite exalterade över öppningen. Men den kanske var lite tuff. Burman hade inte en lika bra som under tidigare helger den här säsongen, säger SVT-experten Anders Blomquist. 

Enligt Mathias Fredriksson kan det vara materialet som strulade för Burman. 

– Han verkar inte nöjt med materialet. Det lät så på intervjun. Allt annat verkade ju vara bra, säger SVT-experten. 

Häggström bäste svensk

Burman hamnade på plats 21. 

I stället var det en norrman som glänste. Simen Hegstad Krüger hade bra fart under skidorna under 15 kilometer och kunde ta hem segern före Sergey Ustiugov, Ryssland, och Dario Cologna, Schweiz. 

Bästa svensk blev Johan Häggström på en 15:e plats – vilket var personbästa. 

– Det var skönt och kul att åka. Jag var riktigt taggad innan. Banan var tuff, man måste ligga på hela tiden. Planen var att öppna lite lugnare än vad jag gjort tidigare, säger Häggström till SVT. 

Sundby bröt

– Häggström gör ett bra lopp. Det är inget snack om saken. Han har åkt upp sig jättemycket, säger Anders Blomquist, expert i SVT. 

Problemen fortsätter dock för Martin Johnsrud Sundby. Norrmannen bröt loppen och tog sig för ryggen, enligt NRK. 

– Jag vet inte varför han bröt. Men jag såg honom under loppet och då såg han inte så glad ut, säger landslagschefen Espen Bjervig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.