Jelena Välbes ilska efter Sergej Volkovs dopingfall

Jelena Välbe var allt annat än nöjd
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Sergej Volkov stängdes av för doping

Den ryske längdskidåkaren Sergej Volkov stängdes tidigare under året av för doping, sedan han använt en nässpray som ansågs vara prestationshöjande.

För ryska Championat berättar Volkov nu om hur den ryska skidbossen Jelena Välbe reagerade på avstängningen.

 – Hon skrek på mig, säger Volkov till sajten.

Det var tidigare under sommaren som Dagbladet avslöjade att den lovande ryske längdåkaren Sergej Volkov, 21, stängts av från skidåkningen i sex månader efter ett positivt dopingtest i januari.

Efter en tids ovisshet om vad som låg bakom avstängningen kom det till slut fram att det handlade om en nässpray som Volkov använt sig av, närmare bestämt Rinofluimucil.

 – Nyheten om ett positivt dopingtest som en chock för mig. Jag trodde jag gjorde allt enligt reglerna. Jag har alltid trott att doping är saker som ger en idrottare en sportslig fördel. Det här gav ingen sportslig fördel, sade Volkov då.

”Inte ett medvetet brott mot reglerna”

I en intervju med den ryska sajten Championat berättar nu Sergej Volkov, som tävlade i junior-VM såväl 2020 som 2021, om reaktionerna från den ryska skidpresidenten Jelena Välbe när beslutet om avstängningen kom.

Välbe som räknas som en av längskidåkarnas allra största.

 – Hon skrek på mig. Hon måste ju trots allt stå på idrottens sida. Dessutom var OS i Peking runt hörnet. Men hon förstod och accepterade min förklaring. Det var en olycka och inte ett medvetet brott mot reglerna, säger Sergej Volkov.

Voltar på den smala linan – 2000 meter över havet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.