Jämförs med Trump – valet kallas för ”skämt”

Johan Eliasch.
Foto: ANGELIKA WARMUTH / BILDBYRÅN

Premium: Johan Eliasch har under sitt första år som ordförande för det internationella skidförbundet Fis kallats för skidvärldens Donald Trump och anklagats för toppstyre.

Nu är den svenske miljardären omvald – men fyra tunga förbund pekar ut valet som ett ”skämt” och har gjort en anmälan till idrottens skiljedomstol.

– Att säga att jag är någon slags diktator är helt fel, säger Eliasch i en längre intervju om den svenska kritiken, varför Fis inte fördömde kriget i Ukraina och framtiden.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Kändisarnas lyxliv och imperium

Premium: ✓ Miljonregn ✓ Drömhem ✓ Exklusiva semestrar

Orden efter mordet på Marlin: ”Misstog mig”

Premium: Marlins misstänkta mördare i rätten: Trodde att hon sökt mitt jobb

Kurator i Skåne avstängd efter misstänkt barnbrott

Premium: Skolchefen: Vi är chockade