Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag vet absolut inte var jag står"

Foto: ALEXANDRA WEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Exakt en månad återstår till OS-sprinten.

Då ska Stina Nilsson ta revansch efter fallet i VM 2017.

Första steget på resan mot att toppa formen inför OS tas i dag - när Nilsson gör comeback i världscupen i Dresdens fristilssprint.

– Jag vill bara känna in hur kroppen funkar, säger Nilsson. 

Precis som storstjärnorna Charlotte Kalla och Marit Björgen valde Stina Nilsson, 24, att stå över Tour de Ski. Under touren kördes bara en sprint, den andra fick ställas in på grund av vädret i Oberstdorf. När den blåste bort kunde Stina Nilsson i stället använda perioden över jul och nyår till att träna. 

– Jag har varit upp i fjällen och kört längre och lugnare pass. Jag har fått träna på sådant jag har själv har velat utveckla. Så det har varit bra, säger Stina Nilsson på telefon från Dresden. 

En månad har gått sedan Stina Nilsson stod på startlinjen i en världscuptävling. Det var i Davos, Schweiz den andra helgen i december. Då vann Nilsson sprinten i fristil stil, och slutade dagen efter på 32:a plats på tio kilometer fritt. Stina Nilsson vann också premiären i Ruka i november och ligger tvåa i sprintcupen.

"Vet absolut inte var jag står"

På Dresdens stadsbana är det återigen dags för sprint i fristil. 

– Det ska bli spännande att få komma in i tävlingscupen igen. Jag vet absolut inte var jag står, och det vet man aldrig när man har varit borta en längre tid, säger Stina Nilsson. 

Med flera träningsveckor i benen är Nilsson osäker på var hon står formmässigt, och hur hon kan dra nytta av träningsperioden.

– Men från de här tävlingarna kan jag kanske inte dra någon parallell till träningen jag har genomfört hittills. Det ska bli väldigt spännande att få se hur kroppen reagerar på start i morgon. 

I Dresden har Stina Nilsson inget resultatmål, trots att hon har möjlighet att gå förbi Maiken Caspersen Falla (som har kastat in handduken i helgen) i sprintcupen. 

– Jag vill bara känna in hur kroppen funkar, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!