Foto: ALEXANDRA WEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ALEXANDRA WEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ALEXANDRA WEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Jag vet absolut inte var jag står"

Publicerad

Exakt en månad återstår till OS-sprinten.

Då ska Stina Nilsson ta revansch efter fallet i VM 2017.

Första steget på resan mot att toppa formen inför OS tas i dag - när Nilsson gör comeback i världscupen i Dresdens fristilssprint.

– Jag vill bara känna in hur kroppen funkar, säger Nilsson. 

Precis som storstjärnorna Charlotte Kalla och Marit Björgen valde Stina Nilsson, 24, att stå över Tour de Ski. Under touren kördes bara en sprint, den andra fick ställas in på grund av vädret i Oberstdorf. När den blåste bort kunde Stina Nilsson i stället använda perioden över jul och nyår till att träna. 

– Jag har varit upp i fjällen och kört längre och lugnare pass. Jag har fått träna på sådant jag har själv har velat utveckla. Så det har varit bra, säger Stina Nilsson på telefon från Dresden. 

En månad har gått sedan Stina Nilsson stod på startlinjen i en världscuptävling. Det var i Davos, Schweiz den andra helgen i december. Då vann Nilsson sprinten i fristil stil, och slutade dagen efter på 32:a plats på tio kilometer fritt. Stina Nilsson vann också premiären i Ruka i november och ligger tvåa i sprintcupen.

"Vet absolut inte var jag står"

På Dresdens stadsbana är det återigen dags för sprint i fristil. 

– Det ska bli spännande att få komma in i tävlingscupen igen. Jag vet absolut inte var jag står, och det vet man aldrig när man har varit borta en längre tid, säger Stina Nilsson. 

Med flera träningsveckor i benen är Nilsson osäker på var hon står formmässigt, och hur hon kan dra nytta av träningsperioden.

– Men från de här tävlingarna kan jag kanske inte dra någon parallell till träningen jag har genomfört hittills. Det ska bli väldigt spännande att få se hur kroppen reagerar på start i morgon. 

I Dresden har Stina Nilsson inget resultatmål, trots att hon har möjlighet att gå förbi Maiken Caspersen Falla (som har kastat in handduken i helgen) i sprintcupen. 

– Jag vill bara känna in hur kroppen funkar, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag