Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska jättetalangen avslöjar sitt misstag

Optimism i Norge inför skid-VM i Seefeld 2019. Chefen Vidar Löfshus trodde på medaljregn.
Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kristine Stavås Skistad, 21, sågs som nästa stora norska stjärna. 

Men den förra säsongen slutade i en katastrof. Nu är hon ställd utanför landslaget – men vet hur hon ska nå sin fulla potential. 

– Jag var hopplös, säger Skistad till NRK

Under VM i Seefeld var Kristin Stavås Skistad på väg mot en finalplats i sprinttävlingen. Men efter ett fall på upploppet i semifinalen skrotades förhoppningen om en medalj – och perioden har därefter inte blivit som förväntat för Skistad som en gång sågs som Norges nästa stora stjärna. 

Förra säsongen slutade i en katastrof då hon bland annat drabbades av flertalet sjukdomar. 

– Jag hade alldeles för mycket fokus på att komma upp i ett antal träningstimmar. Det är inte där jag vill vara. Nu har jag slutat att tänka på antalet timmar, säger hon i en intervju med NRK

Ställd utanför landslaget

Inför den kommande säsongen är Skistad ställd utanför Norges landslag och tränar i stället med utvecklingslaget, vilket hon inte ser som en negativ erfarenhet.  

– Det är väldigt positivt att vara med där. Men då måste jag fokusera mer på mig själv och strunta i allt som händer runtomkring. Jag är nöjd med alla tränare jag har. Förra året var jag öppen för att prova något nytt och nu är det över med att pröva något jag inte tror på. 

Utvecklingslaget tränare Torstein Drivenes är inte bara nöjd med att Skistad har varit skadefri, utan också med att hennes fokus har riktats om från antalet träningstimmar till att förbättra vissa utvecklingsområden. 

”Jag var hopplös”

Enligt NRK ler 21-åringen när Drivenes berättar om hennes utveckling – och annorlunda synsätt. 

– Det tror jag alla märker, till och med jag själv. Jag tar mer ansvar och skiter inte i saker och ting. 

NRK: Det gjorde du tidigare? 

– Jag var helt hopplös. Du har ingen aning..., säger 21-åringen och berättar om nycklarna för en lyckad kommande säsong. 

– Jag måste vara mer egoistisk när det kommer till planering och fokusera på det som gör mig bättre, och inte göra det som är bäst för alla andra. 

Expressen träffade svenska landslagets Ebba Andersson och Charlotte Kalla i Torsby inför den kommande säsongen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.