Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tror att Johaug blir stressad av det”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Therese Johaug krossade alla i tio kilometer fritt. 

På torsdag är det dags för stafetten – men trots norskans överlägsenhet så hoppas svenskorna kunna knäcka henne och ta VM-guld. 

– Jag tror att Johaug åker bättre i individuell start, att hon blir stressad när det är masstart och folk hänger på, säger Maja Dahlqvist. 

Therese Johaug slaktade alla under tisdagens lopp och säkrade ännu ett VM-guld. Den norska skidstjärnan hade 54 sekunder ner till Frida Karlsson – och det är den största segermarginalen sedan 1962. 

På torsdag är det återigen dags för ännu en drabbning, Sverige mot Norge när det vankas stafett. 

Nu berättar Maja Dahlqvist att de har en teori som kan komma att gynna Sverige i kampen om VM-guldet. 

– Jag tror att Johaug åker bättre i individuell start, att hon blir stressad när det är masstart och folk hänger på, säger Dahlqvist. 

”Om de vill ha det, varsågod”

Det låter ju bra inför stafetten?

– Ja, precis. Det tror jag.

Ebba Andersson å sin tur – hon är mer tillbakadragen. 

Hur bör norskorna bygga upp sitt lag?

– Det ska ju inte vi stå och avslöja här, och ge dom den godbiten. För oss kommer det handla om att vi ska formera ett så starkt lag som möjligt, och åka så fort på sträcka ett till fyra. Det är oberoende av hur norskorna väljer att ställa upp laget, säger Andersson. 

Vilka är favoriterna? 

– Norge vann ändå med besked i Lahtis så jag tycker ändå med all rätt att de kan få det där favoritskapet. Om de vill ha det så, varsågod.

Karlsson: ”Vi har förtjänat det”

Frida Karlsson, som tidigare under mästerskapet råkade försäga och avslöja laget till teamsprinten, vill inte säga något om stafetten – men poängterar att landslaget har ”en sån himla bredd på tjejsidan”. 

– Jag fattar inte varför alla tror att jag skulle vara läckan! Har jag sagt något förut? Nej alltså, hur vi än sätter upp laget så har vi ju ett himla vasst lag.

Vilka är favoriterna?

– Det är vi. Jag tycker vi har förtjänat det. 

Det är fortfarande oklart vilka som kommer köra de olika sträckorna på torsdag. Therese Johaug har sedan VM 2019 i Seefeld vägrat köra sista sträckan – men nu gör norska skidstjärnan en vändning och säger att hon är öppen för alla sträckor – även den sista. 

– Vi får diskutera det här med tränarna. Jag tar inte ut laget. Jag är öppen för alla sträckor. Det är viktiga sträckor som sker innan sistasträckan också. 

Men du är öppen för sistasträckan?

– Ja, vi får se.

Heidi Weng:

– Jag har inte tänkt så mycket å det. Jag är färdig med dagen i dag och det är inte så många dagar kvar på säsongen så det är bara att njuta. 

Det har snackats om dig på en sista sträcka, vill du ha den? 

– Vi får se hur det blir.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.