Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag skakar för att jag är glad att jag lever”

Intervju med Northug från VM i Seefeld
Petter Northug skakar efter sitt hopp Foto: TV2
Northug i en lite mer van miljö Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Han har gjort det mesta i skidväg. 

Nu har Petter Northug även hoppat fallskärm – och att döma av tv-bilderna var det ingen angenäm upplevelse för norrmannen. 

– Jag är glad för att jag lever, säger Northug till TV2.

Han är en av de mest framgångsrika längdskidåkarna på herrsidan genom tiderna. Det är få som bräcker norrmannens meritlista över dubbla OS-guld och 13 VM-guld – där distanserna dessutom sträcker sig över allt från sprint till femmil.

I vintras meddelade dock Petter Northug att karriären är över. 

– Jag hade en dröm när jag var liten, att bli en bra skidåkare. Jag är stolt över att ha uppnått det. Skidåkningen har varit mitt liv i många år och det är svårt att ta det här beslutet, men det känns rätt, sa han då. 

Petter Northug hoppar fallskräm

Sedan dess har 33-åringen bland annat prövat på en karriär som tv-expert. Under VM i Seefeld medverkade norrmannen i TV2:s sändningar, och hann både med ett antal pikar till Calle Halfvarsson liksom hyllande ord till Frida Karlsson. 

Northug kontrakt med TV2 sträcker sig längre än över VM i Seefeld – och inkluderar fler uppdrag än de kopplade till längdsporten. Norrmannen ska under sommaren testa på ett antal extremsporter för kanalens räkning – först ut var backhoppning.

– Jag ser fram emot att komma ut och flyga, så det inte finns någon möjlighet att gå tillbaka, säger en nervös Northug inför hoppet, i TV2:s klipp.

”Skakar – glad att jag lever”

Och väl nere på marken är det en lättad skidstjärna som möter kamerorna – samtidigt skakar han av rädsla.

– Fy fan. Jag trodde jag hade gjort sjuka saker alltså. Jag var säker på att det var slut. Jag skakar för att jag är glad för att jag lever, säger Northug.

Samtidigt lovar han:

– Jag ska fortsätta sätta mitt liv på spel under extremsportveckan.