Ida Ingemarsdotter föll i snön. Foto: Expressen TV.Ida Ingemarsdotter föll i snön. Foto: Expressen TV.
Ida Ingemarsdotter föll i snön. Foto: Expressen TV.
Foto: Heikki SaukkomaaFoto: Heikki Saukkomaa
 Foto: Heikki Saukkomaa

"Jag kanske får leta upp henne här efteråt"

Publicerad

LAHTIS/STOCKHOLM. De svenskarna damerna var otursförföljda i Lahtis.

Maria Rydqvist kraschade två gånger – och Ida Ingemarsdotter klipptes av en italienska.

– Jag kanske får leta upp henne här efteråt, säger Ingemarsdotter.

Therese Johaug hade en bra dag i de finska skidspåren. Norskan ryckte ifrån redan efter tre minuter och vann skiathlonen med över en minuts marginal.

Två av de svenska åkarna hade en betydligt sämre dag på jobbet. Ida Ingemarsdotter, som åkte i mål som 25:a, berättar efteråt att hon "klipptes" av en italienska under skejtdelen av tävlingen.

– Det var en italienska som tyckte det var dags för mig att prova snön, så hon klippte mig, säger hon.

Vilken italienska då?

– Jag kollade inte de har likadana dräkter.

Också Rydqvist ramlade

Vad hände?

– Hon har ett skejtskär och trycker till på brättet på mina skidor. Skidorna far i väg och man själv är kvar med kroppen. Staven rök.

Du sökte inte upp henne och sa något?

Jag kanske får ta henne här efteråt.

Maria Rydqvist, som slutade 18:e, berättade för SVT att hon ramlade två gånger, och även hon bröt staven.

– Jag hade lite dåligt flyt, fick det inte att stämma i dag. Det är svårt att vända det, svårt att kräma ut det sista när man känner att det inte flyter på, säger Rydqvist till SVT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag