Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har producerat onormalt många barn”

Se lördagens avsnitt av ”Skidsnack” från världscuptävlingarna i Oberstdorf.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

OBERSTDORF. Martin Johnsrud ska bli pappa för tredje gången.

Då är nästa OS i fara för den dubbla regerande mästaren.

– Jag har producerat onormalt många barn för att vara toppidrottare, säger norrmannen till TV2.

Martin Johnsrud Sundby är en av det norska landslagets mest meriterade åkare. 35-åringen har fyra VM-guld samt två olympiska guld från Peyongchang på sin meritlista.

Samtidigt är han en familjefar. När Johnsrud Sundby tog sitt första individuella VM-guld, på 15 kilometer klassiskt i Seefeld förra vintern, firade han med sin fru och deras två söner. 

– Jag väntade med att ta det individuella VM-guldet tills barnen skulle vara tillräckligt stora för att komma ihåg det, skojade norrmannen efter loppet.

Nu kommer familjen att bli ännu större. Martin Johnsrud Sundbys fru är gravid med parets tredje barn.

– Det säger sig självt att det är krävande att kombinera tre barn och toppidrott. Men längdskidåkning är det roligaste jag vet, säger norrmannen till TV2.

Sundby tvekar kring OS i Peking

Tillskottet i familjen kan dock göra att stjärnan tvingas tänka om kring kommande mästerskap.

– Jag har producerat onormalt många barn för att vara toppidrottare och då är vardagen inte lätt. Jag vet inte om det blir något OS i Peking för min del. Det enda som är säkert är att jag kommer vara tillbaka i Oberstdorf för VM nästa år. Jag döljer inte att i min situation och ålder är mästerskap det viktigaste, förklarar Martin Johnsrud Sundby för TV2.

På hemmaplan verkar övriga familjemedlemmar få mer och mer att säga till om kring norrmannens karriärsval.

– I vårt familjeråd har frun dubbla röster och nu vill pojkarna och vara med och bestämma så jag ligger lite dåligt till. Samtidigt vill jag vara en bra far, säger Johnsrud Sundby till TV2.

Under lördagens skiathlon i Oberstdorf slutade den rutinerade 35-åringen på fjärde plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.