Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har ingen aning om när vi får veta”

Ska Jonna Sundling få avsluta för Sverige i stafetten?
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

OBERSTDORF. Jonna Sundling och Maja Dahlqvist körde hem guld i sprintstafetten.

Nu vill båda två köra sista sträckan i den långa stafetten. 

– Det hade varit skitkul, säger Dahlqvist.

– Jag skulle inte tacka nej, säger Sundling.

Efter tre tävlingsdagar i skid-VM har Sverige redan säkrat två guld. Det första fixade Jonna Sundling i sprinten och under söndagen fortsatte succén i sprintstafetten. Sundling spurtade hem en ny guldmedalj tillsammans med Maja Dahlqvist.

– Det känns helt ofattbart, det är jättekul att jag och Maja lyckas i dag. En sån här start med två guld har jag drömt om. Att det blir verklighet är så coolt, säger Sundling.

På torsdag kan Sverige ta ännu ett guld i Oberstdorf när damernas stafett avgörs. Therese Johaug har tillsammans med flera andra norska stjärnor satt favoritskapet på det svenska laget. Men ännu är det inte helt klart vilka som får köra för Sverige.

– Vi vet ingenting. Jag har ingen aning om när vi får veta vilka som ska åka, säger Jonna Sundling.

Vill köra sista sträckan: ”Otroligt mäktigt”

Frida Karlsson, Ebba Andersson och Charlotte Kalla som alla var topp fem i lördagens skiathlon lär med största sannolikhet få köra. Frågan är vem som får avsluta på sista sträckan?

Tidigare har Linn Svahn sagt att hon gärna tar den platsen. Nu slänger guldmakarna Dahlqvist och Sundling in sig själva in i diskussionen.

– Jag är redo och kommer inte tacka nej om jag får frågan. Det skulle vara skitkul, säger Maja Dahlqvist.

Jonna Sundling har samma känsla:

– Det hade varit otroligt mäktigt att få åka sista sträckan, men det finns fler i laget som skulle kunna åka så det är inte självklart. Jag skulle inte tacka nej om jag får chansen.

Skid-VM i Oberstdorf tar tävlingspaus på måndagen men fortsätter med damernas 10 kilometer fristil på tisdag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.