Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har gråtit offentligt – har varit fruktansvärt”

Foto: INSTAGRAM / INSTAGRAM
Foto: BILDBYRÅN NORWAY

OSLO. Lovisa Modig är tillbaka i världscupen – efter över ett års frånvaro.

Bakom sig har hon en stökig höst med skador, svikande form och uppbrott från pojkvännen.

– Det har varit fruktansvärt. Jag har gråtit offentligt, säger Modig.

Den 6 februari 2021 fick Lovisa Modig, 28, senast chansen i världscupen. Då slogs hon ut i sprintkvalet i Ulricehamn.

Under lördagens tremil var Modig tillbaka på världscupsscenen och körde in som 29:a i solskenet över Holmenkollen. Det var hennes näst bästa resultat i karriären.

Vägen tillbaka till landslagsdräkten har tagit över ett år. Och den har innehållit motgångar.

Under hösten drabbades Lovisa Modig av influensa och skador på samma gång. Dessutom tog förhållandet slut med sambon, långloppsåkaren Oscar Persson.

Berättar om uppbrottet

– Jag har försökt bete mig och lista ut hur man ska hantera det. Det var en riktigt svajig tid, säger Modig.

Hur tufft har det varit?

– Jättetungt! Jag har gråtit offentligt. Det har varit fruktansvärt och skittungt. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Man skrattar ju inte direkt ihjäl sig när man gör slut med någon. Det är jättejobbigt att ta sig igenom.

28-åringen tillhör Team Bauhaus, träningsgruppen som ligger precis under A-landslaget. Hon medger att uppbrottet tog hårt på henne och gick ut över säsongsinledningen.

– Jag har svårt när det mentala går dåligt. Om det är något fysiskt problem vet man att kan ta sig ur det och att det finns annat att göra, säger Lovisa Modig.

Modig: ”Sitter i huvudet hela tiden”

Hon utvecklar:

– När det är något mentalt då sitter det i huvudet hela, hela tiden. Det går inte att göra något annat. Vad ska jag göra? Hur ska jag göra? Vad är bäst? Det är sånt jag tänkt på hela tiden.

Efter nyår kom vändningen i resultatlistan för Lovisa Modig. Hon har vunnit de två senaste distansloppen i den nationella cupen Smart Energy Cup – och leder totalställningen. 

Hon är dessutom högaktuell för nästa världscuphelg i Falun, där fler svenska åkare än vanligt får chansen att starta.

– Nu mår jag bra! Oftast mår jag väldigt bra och är glad. Ibland kommer det svåra tider, men man kommer igenom dem till slut, säger Lovisa Modig.

TV: Se senaste avsnittet av Skidsnack

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.