Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaug: ”Nu får han ge sig – herregud”

Ole Morten IversenFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Den norske damtränaren Ole Morten Iversen föreslår enklare banor för damerna än för herrarna.

Det får Therese Johaug att reagera.

– Nu får han ge sig, säger skidstjärnan till NRK.

Therese Johaug vinner igen. Och det verkar som att man till och med inom det norska laget vill ha mer spänning. 

För nu säger tränaren Ole Morten Iversen att det skulle bli mer spännande om damerna fick lite enklare banor och man tog bort delar av de tuffaste backarna.

Efter att ha sett Johaugs seger på banorna där VM avgörs nästa år vill han inte se att fristilsbanan får en ännu längre backe, vilket är planen. 

– Det är en fördel för några och en nackdel för vissa, och jag tror inte att de extremt långa backarna gynnar damskidåkning. Jag tror det hade blivit mer spännande om man hade kunnat ta bort lite av de tuffaste backarna, säger Iversen till NRK.

Johaug slår tillbaka mot sin egen tränare: ”Blir provocerad”

När den norska tv-kanalen frågar om det inte är lite politiskt inkorrekt att hävda att damerna ska ha lättare banor än herrarna svarar han:

– Det är möjligt, men jag bryr mig mer om sporten än om politiken och säger vad jag menar.

Men han får inte stå oemotsagd.

Therese Johaug håller inte med tränaren alls.

– Nu får han ge sig. Herregud, varför ska vi ha lättare banor? säger hon till NRK och påpekar att hon fick slita för segern i skiathlonen där segermarginalen ”bara” blev 15 sekunder.

– Banan ska skilja de bästa från de näst bästa, det är vad en VM-bana ska göra. Det ska inte vara en masspurt. Jag är helt oenig faktiskt.

Johaug blir provocerad, säger hon.

– Ja, jag blir provocerad. Vi tränar lika mycket som herrarna, kanske egentligen mer, så vi tål de här banorna.

Johaug om jämförelsen: ”Inte rättvist”

Therese Johaug intervjuas av Expressen efter skiathlon och om att hon faktiskt inte var den snabbaste i fristilsdelen av loppet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.