Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag blir överraskad om Kalla kommer tillbaka”

Charlotte KallaFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Therese JohaugFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Therese Johaug tror inte att Charlotte Kalla blir någon av hennes tuffaste konkurrenter i vinter.

Och norskan får medhåll av landslagstränaren Ole Morten Iversen.

– Jag blir överraskad om hon (Kalla) kommer tillbaka på nivån när hon var som bäst. De tvivel vi har på henne får hon leva med, säger Iversen till VG

Rapporterna om att den svenska skiddrottningen Charlotte Kalla har en bra försäsong bakom sig har nått även det norska landslaget.

Kalla, som lagt om delar av sin träning efter förra säsongen, har varit starkt i landslagets testlopp. I Sollefteå blev exempelvis Kalla bara besegrad av Frida Karlsson.

– Det är bra. Men jag tror de yngre tjejerna verkligen är i stöten, säger den norska superstjärnan Therese Johaug till VG.

På en fråga om det är de yngre åkarna som Sverige nu måste lita på, säger Johaug:

– Ja. De är i en ålder där de utvecklar sig och kan ta större steg, säger norskan.

Ole Morten Iversen är tränare för det norska damlaget, samma roll som Iversen för några år sedan hade i svenska landslaget.

Norske tränaren om Kalla: ”Får leva med våra tvivel”

Han känner därmed Charlotte Kalla väl sedan åren i Sverige - men tror inte att Kalla kan nå upp till de toppresultat hon en gång presterade. Han bedömer i stället Kalla som en ”joker”.

– Kalla har provat olika saker tidigare utan att komma tillbaka. Så de tvivel vi har på henne får hon leva med, säger Iversen till VG.

Ole Morten Iversen.Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Han fortsätter:

– Men hennes humörsvängningar är inte lika illa som för några år sedan. Men jag blir överraskad om om hon kommer tillbaka på nivån när hon var som bäst, men hon kan glimta till i några enstaka lopp.

Precis som Therese Johaug lyfter i stället Iversen fram de yngre svenskorna som de största hoten mot hans norska lag.

– Det är de unga, som Frida och Ebba, som närmat sig toppen.

Världscupsäsongen startar om drygt två veckor i finska Ruka. Helgen före det är det tävlingspremiär för Charlotte Kalla och övriga svenska åkare i Bruksvallarna.

 

LÄS MER. Kallas glädjebesked efter hemliga testet 

Längtar du efter världscupen i längdskidor?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.