Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag blev förbannad, det är väldigt dåligt”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frida Karlsson kraschade under ett rullskidslopp i Norge.

Nu rasar hon mot arrangören som gav henne ett par defekta skidor. 

– Jag blev förbannad, säger Karlsson till norska VG. 

Toppidrottsveckan är en idrottsinstitution i Norge. Där brukar både norska och svenska längdskidåkare mötas på asfalt som ett slags uppladdning inför vintern. 

Men för Frida Karlsson slutade 25-kilometersloppet i en krasch in i ett räcke. Det svenska stjärnskottet, som tog guld, silver och brons i skid-VM, var efteråt mäkta kritisk mot rullskidorna som hon fick av arrangören.

Frida Karlsson arg

– Jag blev förbannad. Jag kände tidigt att något var fel, men jag fortsatte att åka. Plötsligt släppte det ordentligt. Då åkte jag in i ett räcke. Jag reste mig upp, men det var för farligt att fortsätta, säger hon till VG.  

– Jag blev rädd. Det var ganska hög fart. Jag hade tur som landade mjukt. 

Karlsson har vänt sig direkt till arrangören. Till VG säger evenemangschefen Harald Fladset att han har fått in flera klagomål på åkarnas rullskidor.

– Jag har sagt att jag tycker att det är riktigt dåligt. Jag hade otur. Det var bara mig det hände med. Det är väldigt dåligt att när man måste låna rullskidor, så är det dåliga när man lånar dem, säger Karlsson. 

 

LÄS MER: Svenska världsstjärnan Helena Thörnfeldt död - blev 52 år