Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är glad att man överlevde”

Hösten 2019 berättade Elofsson om livet efter stroken i TV4-programmet ”Helt sjukt”
Foto: OLLE SPORRONG

Förra året provade Per Elofsson att stå på ett par skidor, men ”det var som bambi på hal is”.

Nu berättar skidikonen, som drabbades av en stroke 2018, om framstegen han gjort sen dess.

– Börjar återgå till ett normalt liv även om man har vissa komplikationer kvar, säger han i SVT:s Vinterstudion.

Det var under hösten 2018 skidhjälten Per Elofsson drabbades av en stroke. Han hade precis blivit pappa på nytt när olyckan var framme.

– Helt plötsligt märker jag hur jag börjar se dubbelt. Min första tanke var att det kanske var ögonmigrän som jag haft några gånger tidigare. Men det blev bara värre och värre, sa Elofsson till SportExpressen i första intervjun efter stroken.

I SVT:s Vinterstudion berättar den före VM-medaljören om de tunga åren.

– Det har varit tufft faktiskt. Där och då när man fick den här smällen blev jag dels förlamad, hela högra sidan var borta, jag kunde inte gå, jag kunde knappt prata. Uppförsbacken var oändligt lång med tanke på att man använt kroppen som ett verktyg att ta sig framåt och nu kunde jag knappt stå på benen. Det är klart att det varit en tuff väg, säger han i programmet.

”Bara att kunna röra sig i dagsläget är fantastiskt”

Och fortsätter:

– Men jag tycker ändå att man sakta men säkert börjar återgå till ett normalt liv även om man har vissa komplikationer kvar än så länge. Men jag är som glad att man överlevde, det skulle kunna gå betydligt värre.

Under det senaste året har det hänt mycket berättar Elofsson.

– Rent fysiskt har jag börjat komma tillbaka. Jag har börjat få tillbaka balansen och det var jättesvårt förra vintern, jag provade att stå på skidor och det var som bambi på hal is. Men något har hänt sen dess och jag har börjat få tillbaka känslan, balansen, koordination så man kan röra sig lite igen.

– Bara att kunna röra sig i dagsläget är fantastiskt, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.