Astrid Jacobsen var inte nöjd med Maria Nordström. Foto: Eurosport.Astrid Jacobsen var inte nöjd med Maria Nordström. Foto: Eurosport.
Astrid Jacobsen var inte nöjd med Maria Nordström. Foto: Eurosport.
Foto: Eurosport.Foto: Eurosport.
 Foto: Eurosport.
Foto: Gepa Pictures/ Daniel GoetzhaberFoto: Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber
 Foto: Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

Jacobsens ilska – mot Maria Nordström

Publicerad

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fick se sig slagen av tre landsmaninnor när hon slutade fyra i lördagens lopp i Falun.

Efteråt var norskan irriterad på svenska Maria Nordström - som hon menar förstörde chanserna att nå pallen.

– Jag blev förbannad, säger Jacobsen till TV2.

Therese Johaug tog ännu en seger när hon vann damernas 5 kilometer i Falun. Även de övriga topplaceringarna gick till Norge efter att Heidi Weng blivit tvåa, Ingvild Flugstad Östberg trea och Astrid Uhrenholdt Jacobsen fyra.

Men efteråt var Jacobsen mycket irriterad på svenska Maria Nordström - eftersom hon enligt norskan blockerade henne i spåret.

– Jag hade en liten klinch med en åkare som jag körde ikapp. Först flyttade hon på sig men sen flyttade hon inte på sig. Då tappade jag rytmen och blev stel, och loppet blev inte som jag tänkte, säger Jacobsen till TV2.

Jacobsen: "Har väldigt svårt att förstå det"

Åkaren i fråga är alltså Maria Nordström och Jacobsen hymlar inte med att hon är ilsken. Enligt norska nyhetsbyrån NTB grät hon efter loppet.

– Jag blev väldigt irriterad eftersom det inträffade vid en tidpunkt i loppet där du blir stel om du inte klarar av att hålla rytmen. Då rök hela loppet. Jag tappade många tiondelar som var skillnaden från en pallplats, och jag vet exakt var jag tappade dem, säger Jacobsen till TV2.

Hon berättar också att Nordström efteråt bad om ursäkt - men ger inte mycket för hennes förklaring till varför det blev som det blev.

– Jag blev förbannad. Efteråt kom åkaren och bad om ursäkt, och sa att hon inte hörde mig under loppet. Men jag har väldigt svårt att förstå hur en åkare inte kan höra när du är precis sida vid sida. Det är inte så intressant vem åkaren är, men alla skidåkare måste veta att det som åker snabbast har företräde i spåret, säger Jacobsen.

Kalla: "Sekunderna rann i väg"

Precis som i så många andra lopp i vinter blev lördagen en tung svensk dag.

Bästa svenska blev Charlotte Kalla som slutade nia, medan Nordström till sist slutade 44:a.

– Jag låg ju bra med i mördarbacken och det kändes som att den offensiva öppningen som jag hade gjort funkade. Sen rann sekunderna i väg i slutet, kommenterade Kalla efter loppet.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag