Ole Morten Iversen är tränare i längdlandslaget. Foto: EXPRESSENOle Morten Iversen är tränare i längdlandslaget. Foto: EXPRESSEN
Ole Morten Iversen är tränare i längdlandslaget. Foto: EXPRESSEN
Maria Ryqvist har kritiserat Ole Morten Iversen. Foto: CARL SANDINMaria Ryqvist har kritiserat Ole Morten Iversen. Foto: CARL SANDIN
Maria Ryqvist har kritiserat Ole Morten Iversen. Foto: CARL SANDIN
Stina Nilsson och Anna Haag var silverhjältar under VM. Foto: CARL SANDINStina Nilsson och Anna Haag var silverhjältar under VM. Foto: CARL SANDIN
Stina Nilsson och Anna Haag var silverhjältar under VM. Foto: CARL SANDIN

Iversen stöttas - efter utspelet från Rydqvist

Publicerad

SÖDERTÄLJE. Ole Morten Iversen fick hård kritik från landslagsåkaren Maria Rydqvist.

Men han stöttas nu av flera andra kvinnor i laget.

– Jag har ett väldigt, väldigt stort förtroende för Ole Morten, säger Anna Haag.

– Det är tråkigt att Maria känner så, säger Stina Nilsson.

Den förra säsongen fick ett turbulent slut för det svenska landslaget.

Maria Rydqvist, rutinerad åkare i laget, klev ut och riktade skarp kritik mot tränaren Ole Morten Iversen. Enligt henne gjorde han skillnad i hur han behandlade kvinnor och män i laget. Enligt henne var han också direkt olämplig för sin roll.

Svaret från landslagsledningen?

– Det är nog Maria själv som är den som bör rannsaka sig, förklarade Johan Sares i en intervju med SVT.

Fick stöd från Kalla

Nyligen förklarade Charlotte Kalla att hon har förtroende för Ole Morten Iversen och att hon upplever att det har fungerat bra i landslaget. Nu ställer sig både Anna Haag och Stina Nilsson bakom henne, även om de båda två lider med Maria Rydqvist.

– Man kan aldrig ta ifrån en människa sin åsikt, vad den tycker och tänker, säger Haag.

– Jag kan bara svara på hur jag tycker att det fungerat, och jag tycker att det har fungerat otroligt bra och jag har väldigt, väldigt stort förtroende för Ole Morten. Jag anser att han är en stor faktor till att jag kom upp till den nivå jag gjorde i fjol.

"Bästa jag någonsin haft"

Anna Haag fortsätter:

– Jag har en stor tilltro till att han kommer fortsätta att hjälpa mig dit jag vill, och få med laget dit. Han är väldigt fokuserad på laget framför jaget.

Stina Nilsson, som i vanliga fall undviker känsliga ämnen när hon blir intervjuad, är också tydlig i sitt stöd till Ole Morten Iversen.

– Jag har inte följt med så mycket i den debatten. Jag kan bara säga att Ole Morten är en fantastiskt bra tränare, han är den bästa tränaren jag någonsin haft, säger Nilsson.

– Jag är väldigt nöjd med den stämningen vi har i laget och det är givetvis tråkigt att Maria har känt så.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag