Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Inte varit stark nog att hålla mig nykter”

Dopingskandalen i Finland 2001
Wiljami Myllylä pausar sin hockeykarriär.
Foto: Instagram.
Skidlegendaren Mika Myllylä.
Foto: DENNY CALVO / © BILDBYRÅN

Wiljami Myllylä pausar sin hockeykarriär. 

Anledningen är att 20-åringen behöver ta tag i sina alkoholproblem. 

I ett inlägg på Instagram berättar han att han precis som sin far, skidlegendaren Mika Myllylä, lider av ett alkoholmissbruk. 

”Jag har inte varit stark nog att hålla mig nykter”, skriver han. 

Wiljami Myllylä är son till den finska skidlegendaren Mika Myllylä. 

Till skillnad från sin far valde Wiljami att satsa på ishockeyn där han setts som ett framtidsnamn och har flera ungdomslandskamper på sitt cv. 

Nu väljer han att pausa sin hockeysatsning. 

Har erbjudits hjälp

I ett inlägg på Instagram berättar 20-åringen öppet om att han har problem med alkoholen i över två års tid och att han skaffat hjälp för missbruket. 

”Jag har länge funderat hur jag ska förklara detta eftersom det är det svåraste jag gjort i mitt liv. Men jag vill vara ärlig då jag tror att det hjälper mig i hur dåligt jag mår”, skriver han. 

Han fortsätter:

”Jag har erbjudits hjälp, och tackat ja, men inte varit stark nog att hålla mig nykter. Men nu nådde jag botten och bestämde mig för att ta mitt livs bästa beslut. Jag har nu skaffat hjälp mot min sjukdom och jag vill bli nykter. Nu är det tid att få mig själv i form och därför pausar jag ishockeyn från. Jag återvänder till rinken när den tiden kommer – starkare än någonsin”

Wiljamis far Mika Myllylä var fyrfaldig världsmästare och hade sex OS-medaljer, varav ett guld, när han år 2001 - tillsammans med fem andra finska åkare - testades positivt för doping under VM i Lahti. 

Därefter följdes en två år lång avstängning och Myllylä fastnade i ett alkoholmissbruk. 

Han avled år 2011, endast 41 år gammal. 

https://www.instagram.com/p/CWdsGGjsPrL/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.