Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Inte så kul när andra inte följer reglerna...”

Skidsnack: Norska stjärnan avslöjar kärleksjakten på Tinder
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL SCHOENHERR / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Frida Karlsson fällde amerikanska sprintstjärnan Jessie Diggins under den klassiska sprinten i Oberstdorf under Tour de ski. 

För det straffades Karlsson och valde att åka hem. 

Nu berättar Diggins om händelsen och vad hon kände efter loppet. 

”Nästintill enhälligt raseri är en otrolig sak att bevittna och jag kände mig extremt stöttad av alla omkring mig”, skriver hon på sin blogg

Under den klassiska sprinten i Oberstdorf under Tour de ski kom längdskidsfenomenet Frida Karlsson och amerikanska sprintsstjärnan Jessie Diggins jämte varandra in i en kurva. Karlsson trängde sig framför Diggins som föll tungt. 

I fallet drog Diggins på sig en blodig armbåge och slutade sist i sitt kvartsfinalsheat. Karlsson straffades med sitt andra gula kort, och ett pålägg tre minuter – varpå hon valde att avbryta touren och åka hem. 

– Jag känner att nu med tre minuters strafftid så har jag ingenting med totalen att göra. Jag ser mer fördelar med att åka hem och förbereda mig för OS, sa Frida Karlsson när hon valde att åka hem. 

Nu talar Diggins ut om händelsen på sin blogg och det är ord och inga visor som riktas mot den svenska superstjärnan. 

”Låt oss vara ärliga angående den klassiska sprinten: Det är inte kul när andra inte följer reglerna och resultatet blir att din tour blir mycket, mycket svårare. Det går inte att komma i från. Men grejen är att du inte kan kontrollera hur folk runtomkring dig agerar. Du KAN kontrollera ditt eget agerande och din energi”, skriver hon. 

Enligt Diggins var hon inte den enda som blev upprörd av Karlssons agerande. Och för hennes del var det en enorm stöttning. 

”I ärlighetens namn, det var ganska lätt för mig att släppa min frustration när hela världscupen var arg å mina vägnar. Nästintill enhälligt raseri är en otrolig sak att bevittna och jag kände mig extremt stöttad av alla omkring mig. Så... jag släppte det.” 

TV: Se Jonna Sundlings kross i Falun

Jonna Sundlings kross – tar tredje segern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.