Ingen comeback för Johann Mühlegg

Publicerad
Uppdaterad
Längdskidlöparen Johann Mühlegg kommer inte att göra comeback efter sin dopningsavstängning.
Den tyskfödde spanjoren har inte kommit överens med Spaniens skidförbund och har gett upp planerna på att komma tillbaka. Den spanske skidförbundsordföranden Eduardo Roldan bekräftar till tidningen Marca att Mühlegg inte kommer tillbaka i skidspåren. - Mühlegg ringde mig och sade att han inte ska tävla igen, säger Roldan i tisdagsupplagan av Marca. Johann Mühlegg lämnade ett positivt dopningsprov med spår av bloddopningsmedel efter femmilen OS i Salt Lake City 2002 och fråntogs senare de tre guldmedaljör han vann vid spelen. Han var fri att tävla i februari efter sin tvååriga avstängning, och lät då förstå att han siktade på comeback till den kommande säsongen. Men i spansk tv har Roldan förklarat att Mühlegg efter förhandlingar med det spanska skidförbundet inte var beredd att gå med på de villkor som gavs. Förbundet krävde bland annat att Mühlegg inte skulle tillåtas träna på egen hand och att han inte skulle ha något samarbete med sin bror Martin och sin rådgivare Justina Agostinho.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag