Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllade Therese Johaug – blev mördad av sin fru

Johaug: ”Mer fusk att ha någon som springer före”
En 48-årig kvinna i Finland är åtalad för mord på sin egen man.Foto: Skärmdump från IltaSanomat.
Ett bråk om norska skidstjärnan Therese Johaug ska ha föranlett mordet.Foto: HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

En 48-årig kvinna i Finland är åtalad för mord på sin egen man.

Bråket ska ha börjat med att mannen fällde en kommentar om Norges skidstjärna Therese Johaug.

Mannen blev mördad under våren 2020 och enligt åklagaren var det hans 48-åriga fru som låg bakom dådet. Men redan innan dess var kvinnan under utredning för grov misshandel mot sin man, rapporterar IltaSanomat.

Den första incidenten ska ha skett i mars 2019, alltså samtidigt som VM i längdskidåkning avgjordes i Seefeld. Mannen sa då att han tycker att Therese Johaug är världens bästa skidåkare.

Sen startade tumultet.

Högg med fruktkniv

I polisförhör berättar mannen att kvinnan först hämtade ett strykjärn som hon försökte slå honom med. Sen tog hon en fruktkniv som hon lyckades hugga honom med.

– Jag tror inte hon gillade att jag pratade om andra kvinnor, säger mannen.

Polisen hittade en blodig fruktkniv under en trave kläder i garderoben, men kvinnan hävdar att hon är oskyldig till grov misshandel. Hon hävdar också att hon är oskyldig till mord.

Däremot bekräftar hon att de haft en diskussion om Therese Johaug.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.