Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hoppas att det inte är lika många rasister som klagar”

Kalle Zackari Wahlström.
Foto: Expressen TV
Brita Zackari och Johanna Ojala, SVT:s åkande reportrar under Vasaloppet.
Foto: SVT

Brita Zackari berättade på Instagram om det näthat hon fått utstå för sin roll i SVT:s Vasalopp-sändning.

Britas man Kalle Zackari Wahlström hyllar sin hustru.

– Brita sänder live hela vägen. Det är en bedrift. Jag hoppas att det inte blir lika många arga rasister som hotar henne efter loppet som förra året, säger Kalle Zackari Wahlström. 

Brita Zackari Wahlström är för andra året i rad reporter för SVT under Vasaloppet. Förra året fick hon utstå flera kommentarer från ilskna tittare, som ifrågasatte varför just hon fick vara reporter. 

Hon valde i helgen själv att dela med sig av en av de hatiska kommentarer hon fått.

https://www.instagram.com/p/Bf3pCeYH0Cw/?hl=sv&taken-by=i.hate.working.out

"I morgon ska ”Peter” få se mig - förlåt, menade ~Kalles fru~ - kämpa med orken i tv helt utan några särskilda meriter förutom möjligen viss expertis gällande att twirl on them haters", skriver hon på Instagram.

Hyllar hustrun: ”Det är en bedrift”

Britas man Kalle Zackari Wahlström hyllar sin hustru – och slår tillbaka mot näthatarna.

– Brita sänder live hela vägen. Det är en bedrift. Jag hoppas att det går bra för henne och att det inte blir lika många arga rasister som hotar henne efter loppet som förra året, säger Kalle Zackari Wahlström. 

– Det är en deppig stil att göra så. Det är samma personer som gör så som skriker på mig att jag ska ur spår i början på loppet även fast det är 6000 personer i kö. Det är en deppig stil, säger Kalle Zackari Wahlström.

Även Kalle Zackari Wahlström åkte Vasaloppet – för första gången. 

– Sjukt jobbigt har det här varit. Jag nojjade väldigt mycket över vad jag skulle ha på mig, valla och utrustning så jag hade ingen aning om själva åkandet, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.