Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Luciano Solero / Epa / TtIngvild Flugstad Östberg. Foto: Luciano Solero / Epa / Tt
Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Luciano Solero / Epa / Tt
Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Gepa Pictures/ Ch. KelemenIngvild Flugstad Östberg. Foto: Gepa Pictures/ Ch. Kelemen
Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Gepa Pictures/ Ch. Kelemen

Hon jagas av norskt topplag i fotboll

Publicerad

Den norska skidåkaren Ingvild Flugstad Östberg utmanar Therese Johaug om totalsegern i världscupen.

Samtidigt uppvaktas hon av Stabaek, det norska topplaget i fotboll.

– Det hade varit hysteriskt kul om hon hade kunnat spela en cupmatch för A-laget, så att hon kanske hade kunnat bli norsk mästare i fotboll också, säger Stabaeks sportchef Richard Jansen till VG.

Det är inte direkt allmänt känt i Sverige - men i Norge är det en dåligt bevarad hemlighet att längdskidåkningsstjärnan Ingvild Flugstad Östberg är galen i fotboll.

De senaste åren har hon representerat Raufoss som spelar i den norska tredjedivisionen. Men efter att de gick upp så kom beskedet att Östberg inte kunde fortsätta i klubben.

– Det blir svårt. I division I är nivån mycket högre och vi måste investera i spelare som kan vara med på alla träningar, sa tränaren Pål Strand till VG då.

Stabaek väntar på svar från Östberg

Det betyder dock inte att Östberg behöver lägga fotbollskarriären på is. Nu berättar Stabaek, som spelar i Norges högsta serie, att de vill knyta åt sig Östberg.

– Jag läste att Raufoss hade sagt stopp, eftersom de gick upp så kunde de inte ha spelare som bara är tillgängliga i några matcher - men det kan vi, säger klubbens sportchef Richard Jansen till VG.

Jansen säger att de har kontaktat Raufoss för att kunna värva Östberg och att de i skrivande stund väntar på svar.

Östberg kan bli mästare i fotboll

Stabaeks andralag spelar i tredjedivisionen och det är mest troligt där Östberg kommer att hålla till mest om övergången blir av. Men Jansens plan är att låta henne spela lite med A-laget, så att hon får chansen att bli norsk mästare även i fotboll.

Framför allt vill de ha Östberg i laget då de tror att hon kan hjälpa till att inspirera resten av laget.

– Hon respresenterar en toppidrottskultur. Vi vet att längdskidåkningen går först för henne, men jag känner till hennes nivå och jag tror att många kan lära sig saker av henne. Och då tänker jag främst på professionaliteten och hennes vinnarskalle.

VG har inte kunnat nå Östberg för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag