Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hjälper hellre en vän än att vända ryggen”

Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I skidspåret var de bittra fiender.

Numera är Calle Halfvarsson och Petter Northug samarbetspartners och goda vänner – nu uttrycker svensken stöd för sin norska vän.

– Jag hjälper hellre en vän än att vända honom ryggen, säger Halfvarsson till VG.

Efter att Petter Northug stoppades för fortkörning i fredags kväll och polisen sedermera fann kokain i hans hem, är norrmannen nu misstänkt för tre brott; två mot trafiklagen och ett mot narkotikalagen.

Under måndagen berättade Northugs advokat Halvard Helle om sin klients tillstånd.

– Han är långt nere, han är i källaren, skrev Helle i ett sms till Dagbladet.

Nu uttalar sig svenske längdskidåkaren Calle Halfvarsson, tidigare konkurrent men numera vän och samarbetspartner med Petter Northug.

”Hjälper hellre än vänder ryggen”

– Det som har hänt är väldigt tråkigt. Jag hoppas att han både tar och får den hjälp han behöver, säger Halfvarsson och utvecklar kring sponsoravtalet han har med Northug AS.

– Det är för tidigt att säga hur samarbetet kommer att påverkas. Jag ska prata med min agent, men som han sa i en tidigare intervju så vet jag inte om det hjälper Petters situation om vi väljer att bryta avtalet. Jag hjälper hellre en vän än vänder honom ryggen, säger Halfvarsson.

Landslagstränaren Eirik Myhr Nossum om nyheten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.