Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Besvikelsen: "Jag vill bara dra hem"

Dario ColognaFoto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA BILDBYRÅN
Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

LENZERHEIDE/STOCKHOLM. Tour de Ski-tävlingarna rullar vidare under lördagen. Det blev en rysare på herrarnas 15 kilometer klassiskt - där Dario Cologna knep segern framför Aleksej Poltoranin - med sex tiondelar.

För svensk del slutade dagen i en ren besvikelse - då Calle Halfvarsson slutade 33:a.

– Jag vill bara dra hem, säger svensken efteråt.

På söndagsmorgonen fortsatte Tour de Ski-tävlingarna i schweiziska Lenzerheide med herrarnas 15 kilometer klassiskt - och det blev ett riktigt rysarlopp.

Aleksej Poltoranin stod för ett lysande lopp och såg ut att gå mot segern efter att ha åkt in i mål på tiden 35:30.1 - men han fick se sig besegrad av schweizaren Dario Cologna som briljerade framför hemmapubliken.

Cologna stod för ett mycket starkt lopp och avslutade det blev ett riktigt drama på upploppet  när Cologna tog hem segern - sex tiondelar - före Poltoranin.

Besvikelse för svensk del

För de svenska herrarna slutade tävlingen i en besvikelse. Calle Halfvarsson slutade på en 33:e plats, hela 1.29.6 bakom segraren Cologna.

Efter loppet var besvikelsen total hos svensken.

– Jag vill bara dra hem, säger Halfvarsson.

– Jag är djupt besviken. Den här touren är körd på långa vägar.

 

"Känner för att bryta"

Nu överväger han på allvar att bryta tävlingarna och åka hem.

– Får ta ett snack i kväll om vad det finns för mening att åka vidare bara för att få tävlingar och åka i form. Samtidigt är det tufft att vara så långt bak hela tiden. Sitter mycket mentalt, jag tror inte jag blir starkare av att harva där nere för att tävla. OS är viktigast.

– Just nu känner jag för att bryta, eller ja det är både och det där. Inget kul att bryta Tour heller, men är det det jag tror är det bästa så kommer jag göra det. Fanns inget roligt alls med det här loppet, en ren plåga. Vi får se om jag ställer upp i morgon, säger Halfvarsson.

Om den fysiska statusen hämmar honom:

– Vi tror inte det, klart att jag känner av magen, men det ska kunna gå att prestera ändå tror vi. Men som det ser ut nu verkar det svårt.

Om de övriga svenskarnas totala insats:

– De andra svenskarna åker bättre än mig i dag, men det är marginellt. 

– Det är inte bra, de kan bättre. Det är inte här vi vill vara, ingen bra start på touren det här. Men det går säkert att ändra på.

Marcus Hellner slutade på 19:e plats, en bra bit från täten.

– Det var hårt och jobbigt, tog lång tid också. Känns som man var ute där för alltid. Men det var okej, betydligt bättre än Toblach. Men man vill ju vara högre upp, säger han till SVT.

Dario Cologna vann före Aleksej Poltoranin. Trea slutade norrmannen Martin Johnsrud Sundby.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.