Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hellner och Ustjugov i storbråk under loppet

Ustiugov och Hellner.
Foto: SVT.
Ustiugov och Hellner.
Foto: SVT.

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Marcus Hellner rykte ihop med Sergej Ustjugov under tisdagens lopp i Tour de ski.

Det var tätt i toppen och efter att ha tappat tredjeplatsen hamnade Hellner på en femteplats.

– Jag ville stanna och slåss med Hellner i spåret, säger Ustjugov efter loppet.

Under tisdagens lopp i Tour de ski blev det rejält irriterat mellan Marcus Hellner och Sergej Ustjugov. Det var tätt i toppen och Hellner berättar hur Ustjugov åkt in i hans stavar. Det var en tajt bana och åkarna fick trängas i spåren. Många åkare föll redan i första kurvan och en av dem var svensken Jens Burman.

– Jag frågade vad fan han höll på med, och då slog han mig med stavarna igen. Klart man blir förbannad, säger Hellner.

Hellner slutade på en femteplats efter att ha tappat tredjeplatsen i slutet, medan Ustjugov tog hem segern Efter målgången åkte Hellner fram till ryssen för att utbyta några ord.

– Det var tufft där ute och jag tyckte att Ustjugov rev och började slåss med stavar och så. Det var ingen stor grej, men just då blir man lite halvförbannad, fortsätter Hellner.

Svensken fortsätter förklara händelsen och menar att det inte var något dem påverkade honom allt för mycket.

– Det var väl lite ruff där ute, då började han slåss med stavar. Det är väl ingen stor grej. Men just blir man förbannad. Jag kom upp igen och slog till honom med staven och sa väl några väl valda.


LÄS OCKSÅ: Då hade båda blivit diskade


Hellner i bråk med Ustjugov

Ustjugov gav även han sin version av vad som hände i spåret, och uttrycker sin irritation över att Hellner var i vägen för honom.

– Jag slog honom en gång för att han skulle flytta på sig. Men det gjorde han inte, så då gjorde jag det en till gång. Hellner slog mig också, som hämnd. Alla slog alla i dag där ute. Jag är inte en kille som folk slår ner. Jag kan stanna och slåss i spåret, om det behövs.

Även norrmannen Sjur Röthe säger att det var irriterat mellan åkarna.

– Det var slagsmål mellan Hellner och Ustjugov där ute, säger Röthe.

Hellner lämnade in någon protest mot Ustjugov efter loppet.

Det tycker SVT-experten Mathias Fredriksson var rätt agerat, även om han menar att det hör till ovanligheterna att åkare slåss med stavarna.

–  Att folk kan vara lite småirriterade med varandra, det händer – men att svinga med stavar… det är ovanligt på den här nivån. Det hör nog mer till lägre nivå. På världscupnivå brukar folk ha mer respekt och koll på varandra, säger Fredriksson som själv inte upplevde något liknande som aktiv.

Ustjugov vann ännu en etapp

Sergej Ustjugov som vunnit alla etapper, leder just nu Tour de ski. På andraplatsen ligger norrmannen Martin Johnsrud Sundby, som just nu är ryssens största konkurrent.

På senaste tiden har det stormat mycket kring de ryska landslagsåkarna. När Ustjugov vann den inledande tävlingen i Tour de ski passade han på att tillägna segern till sina avstängda lagkamrater.

– Det är verkligen inte rättvist. Jag har precis lämnat dopningstestet och vi stängde behållaren på det speciella sättet och därifrån vet jag inte vart testet tar vägen, vi vet inte ens till vilket laboratorium det ska, sa han till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.