Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hattestad: "Ustiugov borde ha blivit diskad"

Hattestad.
Foto: Elvis Piazzi
Ustiugov.
Foto: Stanko Gruden/Agence Zoom

Sergej Ustiugov slutade trea i herrarnas sprint i går.

Hade Ola Vigen Hattestad fått bestämma hade den ryske åkaren dock inte ens åkt i finalen. Norrmannen tycker nämligen att Ustiugov borde ha blivit diskad redan i kvartsfinal.

– Det är lite löjligt, säger Ustiugov till Dagbladet.

Baptiste Gros vann herrarnas sprint på fredagen, före Alex Harvey och Sergej Ustiugov. Ustiugov borde dock inte ens ha fått åka finalen - i alla fall inte enligt Ola Vigen Hattestad.

De två hamnade nämligen i luven på varandra efter kvartsfinalen, efter en situation där norrmannen menar att Ustiugov borde ha blivit diskad.

– Han försökte trycka sig förbi på insidan av mig, och först flyttade jag en halvmeter. Men så tänkte jag att nej, han gjorde samma sak i Gatineau och förstörde mitt finallopp där litegrann, så nu jag tänkte att jag skulle stå på mig, säger Hattestad till Dagbladet.

Hattestad: "Han borde ha blivit diskad"

Och norrmannen menar alltså att Ustiugov inte borde ha fått vara med i finalen på grund av incidenten.

– Jag ska vara lite försiktig eftersom jag inte har sett det i efterhand, men så som jag upplever det borde han ha blivit diskad, säger Hattestad.

Ustiugov har dock en helt annan syn på vad som hände.

– När jag försökte attackera nere i hörnet försökte Hattestad och en av de andra norrmännen att trycka in mig mellan dem. De pratade ihop sig och försökte knäcka mig. Jag hade ingen annan chans än att göra som jag gjorde för att jag skulle kunna ta mig förbi, säger han.

Ustiugov: "Det är lite löjligt"

Den ryske åkaren ger inte heller mycket för Hattestads utspel om att han borde ha blivit diskad - och enligt Dagbladet blir Ustiugov chockad när han får höra vad norrmannen sagt.

– Det är lite löjligt, säger han till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.