Kathrine Harsem. Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNKathrine Harsem. Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kathrine Harsem. Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Vidar Löfshus. Foto: Nils Petter NilssonVidar Löfshus. Foto: Nils Petter Nilsson
Vidar Löfshus. Foto: Nils Petter Nilsson

Harsem tvingades till krismöte efter kritiken

Publicerad

Kathrine Harsem brast ut i gråt efter succén i sprinten i Tour de Ski.

Tårarna kom efter att Harsem riktat kritik mot det norska landslaget.

Nu avslöjas att 27-åringen kallades in till ett krismöte med den norska ledningen efter kritiken.

– Vi blev eniga om att vi inte skulle lägga mer tid på det, säger landslagschefen Vidar Löfshus till Adressa.

Norskan Kathrine Harsem har något oväntat seglat upp som en av huvudpersonerna under det här årets Tour de Ski.

Det hela började med att Harsem kritiserade det norska landslaget i en intervju med Dagbladet. 27-åringen är tillbaka i landslaget efter att ha varit borta en längre period.

Och när Tour de Ski inleddes med sprint på nyårsafton slog Harsem till med sitt bästa resultat någonsin. När hon vann semifinalen brast hon ut i gråt och skrek högt av glädje i målfållan.

– Det var så mycket känslor. Jag har aldrig varit i final tidigare, sa hon.

Efter loppet ville hon dock inte prata någonting mer om den kritik hon gav uttryck för inför touren.

Norskt krismöte efter Harsems kritik

Nu avslöjar norska Adressa att den norska landslagsledningen kallade in Harsem till ett krismöte för att rensa luften efter hennes kritik i intervjun med Dagbladet.

– Vi tog helt enkelt upp det som stod i artikeln och pratade igenom det. Vi blev eniga om att detta skulle vi inte lägga mer tid på. Det är inte alla som passar in i alla miljöer, men jag tror att Kathrine hade två väldigt fina år med landslaget, säger norske landslagschefen Vidar Löfshus till Adressa.

Harsem:

– Jag tror jag har sagt nog om det, egentligen. Jag testar att lägga saker bakom mig. Det var väldigt kul att bryta barriären och komma till finalen. Det var väldigt stort.

 

LÄS ÄVEN: Norskans förklaring efter de märkliga scenerna

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag