Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här viftar Ebba Andersson bort kameramannen: ”Får vara tydlig”

Foto: Expressen
Foto: Expressen
Foto: JOHANNA WALLEN / BILDBYRÅN

LES ROUSSES/STOCKHOLM. Ebba Andersson skulle byta om efter krossen i världscupscomebacken när skidstadions kameraman började filma henne.

Då viftade hon irriterat bort kameran.

– Det finns roligare saker att filma, säger hon.

Efter nästan två månaders sjukdomsfrånvaro i världscupen var Andersson tillbaka. I Les Rousses visade hon upp fin form och tog hem 10 kilometer fristil. Motståndet hade ingen chans mot svenskan som vann med 13 sekunder ner till tvåan.

När Andersson väntade på att konkurrenterna skulle gå i mål slog hon sig ner i ledarstolen. Där bytte hon snabbt om till varma kläder, samtidigt var en kameraman framme för att filma henne.

Ebba Andersson viftade demonstrativt bort kameralinsen.

– Nej men, det är nog att man ska hinna byta om till varma kläder, så ska man ha en kamera upptryckt i ansiktet direkt efter målgång.

– Då gäller det att vara tydlig och peka med hela handen, säger hon med ett leende.

”Inte den som är mest pryd av mig men...”

Hur kände du när du såg att de filmade dig?

– Jag kanske inte är den som är mest pryd av mig men det finns roligare saker att filma, det pågår ett skidlopp där ute.

Det här är hennes tredje seger i världscupen. Efter en längre tids sjukdomsbekymmer och med VM runt hörnet betydde den mycket.

– Det betyder jättemycket, det känns som att det är det här man verkligen har väntat på när man suttit hemma och följt och byggt upp den här tävlingslusten.

LÄS MER: När Kalla gick upp förstod jag ingenting

LIVE-TV: Se ungdoms-SM från Högbo på Expressen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.