Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har tänkt: Gud, har jag uttryckt mig så otydligt?”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla lämnade VM utan någon individuell guldmedalj och var djupt besviken efteråt.

Nu säger hon att hon dock aldrig övervägt att avsluta sin karriär.

– Jag har aldrig varit på väg att sluta, säger hon till ÖP. 

Charlotte Kalla hade en fin inledning på den senaste längdsäsongen och tog inledningsvis flera pallplatser i världscupen.

Strax före jul insjuknade den svenske skidstjärnan i en förkylning – som sedan skulle komma att påverka resten av hennes säsong.

31-åringen lämnade VM i Seefeld utan någon individuell VM-medalj, vilket hon inte gjort sedan Val di Fiemme 2013.

I en intervju med SportExpressen i våras berättade Kalla att hon under de stunder då det varit som tyngst till och med övervägt att avsluta karriären.

– När det varit som tyngst, när jag varit som längst i från där jag vill vara, då har det inte varit så där jättepeppande att kämpa om en...tja 15:e  plats, sa hon då.

– I det läget är det inte direkt inspirerande att tänka på nästa säsong. För det är inte bara att säga: ”Jag satsar en säsong till”. Jag vet ju vilket jobb som krävs. Vilken inställning.

– Men det är ofta i affekt jag fått de tankarna i vinter - och det är inte då man ska fatta något beslut.

Charlotte Kalla: ”Betydde otroligt mycket”

Nu säger Charlotte Kalla att hon aldrig på riktigt övervägt att sluta.

– Det har varit väldigt mycket: ”hon fortsätter”, sensation, gud vad roligt”. Men jag har aldrig haft några tvivel. Jag har blivit förvånad och tänkt: ”Gud har jag uttryckt mig så otydligt”. Men det handlar väl också om hur tydlig jag har varit utåt men jag har varit förvånad över reaktionerna. Jag tycker inte ens att jag behöver säga att jag fortsätter, säger hon till ÖP. 

Hon fortsätter med att säga att det betydde mycket att få med sig ett stafettguld, även om resten av VM inte blev som hon hade hoppats på förhand.

– Det betydde otroligt mycket, att få åka fort och vara i det tillståndet. Det är det som är den största drivkraften, säger hon.