Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska skidparets bröllop på Gotland

Foto: Jens Blixth
Foto: Jens Blixth
Foto: Jens Blixth
Foto: Jens Blixth
Foto: Jens Blixth

Förra året blev bröllopet inställt.

Men nu har skidstjärnorna Anna Haag och Emil Jönsson äntligen gift sig.

Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Johan Olsson var några av profilerna som var på plats på Gotland.

Det har varit många turer kring bröllopet.

Planen var från början att det skulle vara förra sommaren, men då räckte tiden inte till. Satsningen mot OS i Pyeongchang 2018 gjorde att Anna Haag och Emil Jönsson fick vänta ett år med att bli man och hustru.

– Vi insåg att det inte var var schyst mot vare sig vår satsning eller oss själva, att rodda ett bröllop i det läget, förklarade Anna Haag för SportExpressen i fjol.

– Ett bröllop ska ju vara någonting som är roligt!

 

LÄS MER: Stina Nilsson får pris – av kronprinsessan Victoria

Stjäntätt bröllop

Ett år senare är det mycket som har hänt.

Både Haag och Jönsson har bestämt sig för att avsluta sina karriärer – trots att VM i Seefeld ligger runt hörnet – och nu finns helt plötsligt en massa tid som annars hade gått åt för träning och förberedelser.

Och i dag blev bröllopet till slut av.

Anna Haag och Emil Jönsson gifte sig på Gotland, på samma ställe där paret förlovade sig. 

Anna Haag visar upp sin ring för Stina Nilsson, Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter.Foto: Jens Blixth

En rad kända ansikten syntes på bröllopet. Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, Kikkan Randall, Johan Olsson, Calle Halfvarsson och Teodor Peterson var bara några av längdskidåkarna som fanns på plats – och dessutom var alpinparet Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson där.

 

LÄS MER: Calle Halfvarsson och Jennie Öberg bygger drömhus 

"Åh, vilken lycka!"

Mitt i bröllopsyran håller Anna Haag och Emil Jönsson på att anpassa sig till ett liv utan skidåkning. Men det är fortfarande en hel del träning.

– Vi jobbar med att försöka komma på hur en vardag som en före detta elitskidåkare ser ut. Men fortfarande handlar det mycket om träning, vi tränar en gång per dag – men det finns tid över till annat, säger Haag i en intervju med Sveriges Radio.

Jönsson berättar att de redan upptäckt en stor fördel med att ha avslutat sina karriärer:

– Vi har längtat efter att få storhandla och planera för en hel vecka hemma. Det har vi aldrig fått uppleva förut, men nu har vi gjort det en gång. Det var fantastiskt. Åh, vilken lycka!

Kvällen innan bröllopet anordnades en "Catch the Bride"-tävling, där gästerna fick gå ut och springa.Foto: Jens Blixth

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.