Se bilder på svt.se/sport Foto: Bild från SVT:s sändning
Se bilder på svt.se/sport Foto: Bild från SVT:s sändning

Här fortsätter Norges fiasko - föll i finalen

Publicerad

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Här är Norges mardrömsdag i skid-VM. Först missade herrarna finalen i lagsprint – och i damfinalen ramlade Ingvild Flugstad Östberg när hon hade medaljhäng.

– Hade jag hållit mig på benen hade vi klarat medalj, säger norskan till NRK.

– Det är sporten – det gäller att stå på benen, säger Ida Ingemarsdotter till SportExpressen.se.

VM-månaden februari har varit Norges med storslam i skidskyttet, flera medaljer i alpina VM - och en grym start på VM i längdskidor. Under lördagen blev det trippelt norskt på damernas skiathlon och i herrarnas säkrade Petter Northug ett silver.

Men när det var dags för lagsprint under söndagen blev det inga norska medaljer. På herrsidan tog sig inte ens Norge till final sedan Pål Goldberg stumnat totalt i kvalet.

"Tar på mig allting"

Och på damsidan blev fallet också tungt. Ingvild Flugstad Östberg och Maiken Caspersen Falla var i final – och hade häng på medalj. Då strulade det igen. På sin sista sträcka låg Östberg fyra, strax bakom Charlotte Kalla. Helt ostörd ramlade hon då strax efter en stigning – och borta var Norges medaljchanser även på damsidan.

– Jag tar på mig all skuld i dag, säger Östberg till NRK.

– Jag blev stel men hade jag hade hållit mig på benen hade vi klarat medalj. Maiken går jättebra, så jag är ganska besviken, säger hon.

"Man måste stå på benen"

SportExpressen.se träffade Ida Ingemarsdotter efter loppet.

– Det är som alltid i den här sporten att man måste stå på benen. Tyvärr stod de på öronen i dag. Det kan hända vem som helst och i dag hände det dem. Tråkigt för dem, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag