Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här fortsätter Norges fiasko - föll i finalen

Se bilder på svt.se/sport Foto: Bild från SVT:s sändning

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Här är Norges mardrömsdag i skid-VM. Först missade herrarna finalen i lagsprint – och i damfinalen ramlade Ingvild Flugstad Östberg när hon hade medaljhäng.

– Hade jag hållit mig på benen hade vi klarat medalj, säger norskan till NRK.

– Det är sporten – det gäller att stå på benen, säger Ida Ingemarsdotter till SportExpressen.se.

VM-månaden februari har varit Norges med storslam i skidskyttet, flera medaljer i alpina VM - och en grym start på VM i längdskidor. Under lördagen blev det trippelt norskt på damernas skiathlon och i herrarnas säkrade Petter Northug ett silver.

Men när det var dags för lagsprint under söndagen blev det inga norska medaljer. På herrsidan tog sig inte ens Norge till final sedan Pål Goldberg stumnat totalt i kvalet.

"Tar på mig allting"

Och på damsidan blev fallet också tungt. Ingvild Flugstad Östberg och Maiken Caspersen Falla var i final – och hade häng på medalj. Då strulade det igen. På sin sista sträcka låg Östberg fyra, strax bakom Charlotte Kalla. Helt ostörd ramlade hon då strax efter en stigning – och borta var Norges medaljchanser även på damsidan.

– Jag tar på mig all skuld i dag, säger Östberg till NRK.

– Jag blev stel men hade jag hade hållit mig på benen hade vi klarat medalj. Maiken går jättebra, så jag är ganska besviken, säger hon.

"Man måste stå på benen"

SportExpressen.se träffade Ida Ingemarsdotter efter loppet.

– Det är som alltid i den här sporten att man måste stå på benen. Tyvärr stod de på öronen i dag. Det kan hända vem som helst och i dag hände det dem. Tråkigt för dem, säger hon.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!