Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här dyker Stina upp – efter chockbeskedet

Stina Nilssons nya plan: Strunta i kritiken
Stina Nilsson.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Stina Nilssons bil på parkeringen utanför.Foto: Ludvig Holmberg.

TORSBY. Längdlandslaget har samlats för årets första träningsläger.

Då är Stina Nilsson på plats.

– Hon är här med skidskyttelandslaget och tränar inte med oss, säger Anders Byström som är chef över längdlandslaget.

Efter den förra säsongen släppte Stina Nilsson bomben att hon lämnar längdskidåkningen och i stället inleder en satsning på skidskytte.

Beskedet väckte stor förvåning.

”Nyheten kom som en stor överraskning! Jag känner mig faktiskt lite omtumlad. Stina blir skidskytt! Det hade jag inte trott”, skrev Charlotte Kalla i ett sms till SportExpressen.

I veckan är längdlandslaget på plats i värmländska Torsby för årets första träningsläger. Och där är alltså även Stina Nilsson.

”Det var inte planerat”

Under tisdag morgon stod Nilssons bil parkerad utanför skidtunneln, där Charlotte Kalla och gänget hade inlett dagens första träningspass. Stina Nilsson valde dock att gå in i gymmet, alldeles intill skidspåret, för att trampa på en träningscykel.

– Ja, det stämmer att Stina är här, säger landslagschefen Anders Byström.

– Hela skidskyttelandslaget är i Torsby och Stina Nilsson kommer att köra med dem, hon kommer inte att vara med på något av våra pass under lägret.

Skidskyttelandslagets tränare Johannes Lukas:

– Det var inte planerat att vi skulle vara här samtidigt. Ursprungsplanen var att vi skulle varit här i Torsby nästa vecka. Men sedan ändrades planerna på grund av rådande läge. Men vi kommer inte att träna tillsammans med längdåkarna. Vi kör mest barmarksträning på fjället. Det blir för mycket folk inne skidtunneln, förklarar Lukas.

Stina Nilsson kommer göra sin första tävling som skidskytt under sista helgen i augusti, när SM i skidskytte på rullskidor avgörs. Premiären på snö väntas bli när IBU-cupen kommer till Idre den 26 november. Lyckas hon där kan hon senare i vinter få chansen i världscupen. I februari 2021 hägrar sen VM i slovenska Pokljuka.

SportExpressen har förgäves sökt Stina Nilsson för en kommentar.

Expressen träffade längdlandslaget i Torsby i veckan. Hör Linn Svahns tankar inför säsongen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.