Här är Sveriges lag i herrarnas stafett

Foto: Alexander Hassenstein

FALUN/STOCKHOLM. I morgon har Sverige chansen att återupprepa stafettsuccén från OS i Sotji och ta sitt första VM-guld i stafett sedan 1989. 

Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Johan Olsson och Daniel Richardsson åker för Sverige. OS-guldmedaljören Lars Nelson petas.

– Det är tuff konkurrens, säger Rikard Grip.

Kvartetten som kör fredagens stafett är samma lag som tog silver på VM i Val di Fiemme för två år sedan. 

Vem som kör vilken sträcka är fortfarande inte bestämt. 

- Vi håller på det tills vi ska lämna in laget, säger Rikard Grip.

Det slutgiltiga laget lämnas in i samband med lagledarmötet senare i eftermiddag. 

I OS 2014 körde Lars Nelson förstasträckan. Nelson spräckte fältet redan på sin sträcka och växlade i ledning till Daniel Richardsson på andrasträckan. I morgon är Nelson petad och får nöja sig med att vara reserv.

– Det känns ganska bra att kunna ha en OS-guldmedaljör som i nuläget inte platsar i laget.

Ser Ryssland som outsider 

Stafetten väntas bli en kamp om guldet mellan Sverige och Norge. Det norska laget består av Niklas Dyrhaug, Didrik Tönseth, Anders Glörsen och Petter Northug.

– Det är ett väldigt bra lag som har värdigt, väldigt bra chanser att vinna guldet på fredag, säger Grip.

Som en outsider till guldet pekar den svenska förbundskaptenen ut Ryssland. Ryssland har vunnit ett guld så här långt i VM, Maksim Vylegzhanin i lördagens skiathlon.

– Vylegzhanin är i kanonform och lär få gå sistasträckan, och vi vet att många ryska åkare är duktiga på det klassiska. Och är Legkov med på tredje sträckan lär inte han släppa.

Herrarnas stafett körs i morgon, fredag, klockan 13.30. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.