Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Här är Halfvarssons passning till Northug

Publicerad

BRUKSVALLARNA/STOCKHOLM.Calle Halfvarsson tog hem sprinten i Bruksvallarna.

Samtidigt visade Petter Northug att han är tillbaka på allvar i Beitostölen.

Till svenskens stora glädje.

– Jag vill att han ska vara i sitt livs form när han kommer till VM i Falun. Då blir det roligare att slå honom, säger han till SportExpressen.se.

Han hade dubbla problem med stavarna under prologen.

Calle Halfvarsson var på väg att ge upp vid två tillfällen under sprintloppet i Bruksvallarna.

Ändå tog han hem smygpremiären – ett styrkebesked inför världscuppremiären i finska Kuusamo nästa helg.

– Jag trodde aldrig att jag skulle gå vidare efter att staven gått av och sen fått problem en gång till. Men jag körde på och jag kände mig pigg, säger Halfvarsson.

Vet att jag tar ikapp

Efter att ha positionerat sig strax bakom de andra kunde han spara krafter till spurtstriden.

Precis som det var uträknat.

Efter två sekundförluster under helgen kunde han få sin revansch.

– Jag bestämde mig i går. Jag kan ju inte åka härifrån utan att få med något. Så jag la mig där bak. Det är ganska skönt att hålla sig borta i början. Det blir ju lätt lite stök där framme och det är ju sen i backarna och på stadion som det faktiskt avgörs. Jag kan ligga efter fem, tio meter för jag vet att jag tar ikapp det på spurten, säger Calle Halfvarsson.

Gläds åt Petters framgång

Den 25-årige dalmasen gläds givetvis åt sin seger, menen också åt Petter Northugs sprintframgångar i Norge.

Den norske stjärnan visade att han på allvar blir att räkna med i spåren i vinter – och det gillar Calle Halfvarsson.

För snart är det dags för VM – i hemstaden Falun.

– Det är jättekul att han är på hugget inför Kuusamo. Jag vill att han ska vara i sitt livs form när han kommer till VM i Falun. Då är det roligare att slå honom. Det är ju inte så kul att slå en halvtaskig Petter, säger han.

Teodor Peterson fyller i:

– Jag är inte förvånad. Det är roligt att han är tillbaka. Det blir en extra krydda inför värdscupen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag