Charlotte Kalla debuterar som författare. Foto: TORBJÖRN NORDVALLCharlotte Kalla debuterar som författare. Foto: TORBJÖRN NORDVALL
Charlotte Kalla debuterar som författare. Foto: TORBJÖRN NORDVALL
Charlotte Kalla. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNCharlotte Kalla. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla avslöjar sitt nya hemliga projekt

Publicerad

Charlotte Kalla kommer att debutera som författare. 

"Charlotte Kalla – Styrka, teknik & pannben" ges ut i november. 

Charlotte Kalla har vunnit OS-guld, varit reklamambassadör och spelat in humorsketcher med skidåkaren Robin Bryntesson. Nu ska hon testa på livet som författare. 

Förlaget Bonnier Fakta har meddelat att man den 28 november kommer att ge ut Kallas bok Charlotte Kalla – Styrka, teknik & pannben. 

Charlotte Kalla ger ut en bok

Verket beskrivs som "en bok till blivande, och varande, skidentusiaster" i ett pressmeddelande. 

 – Jag har tagit fram mina bästa tips på hur du kan träna på och vid sidan av spåret och jag hoppas att jag kan inspirera till hållbara goda vanor, säger Charlotte Kalla.

"I sommar har jag jobbat med ett hemligt projekt vid sidan av träningen. Äntligen kan jag berätta om att min bok kommer ut i november där du kan få mina bästa tips om hur du blir en bättre skidåkare!", skriver Kalla på Instagram. 

 Boken ska enligt förlagets pressinformation innehålla konkreta träningsupplägg och Kallas tips till idrottare på alla nivåer. 

Charlotte Kalla har visat storform inför OS-säsongen under sommaren. I rullskidetävlingen Lysebotn Opp krossade hon Heidi Weng med 40 sekunder – och Marit Björgen med nära två minuter.

"Är i superform"

– Det var länge sen jag var i så här bra form, sa Kalla när SportExpressen pratade med henne efter loppet. 

Även skiddrottningen Marit Björgen har öst beröm över Kalla.

– Charlotte var överraskande stark i Lysebotn. Hon var inte så långt bakom Thereses tid från i fjol. Det är imponerande. Jag trodde nog att han var på min och Heidis nivå. Charlotte ser väldigt stark ut, sa Björgen till Dagbladet då. 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Kolla även in SportExpressens Instagram för de fränaste bilderna på både puck och boll!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag