Han vill bli ny skidbas:
"Har rätt kompetens"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Jakobsson

Det har ett tag varit i princip klart att Arild Monsen skulle lämna det svenska skidlandslaget för Norges dito.

Men redan nu kan en ersättare vara hittad – nämligen före detta förbundskaptenen Joakim Abrahamsson.

– Det är ingen hemlighet att jag har ett brinnande intresse för skidor, säger han till NSD.

Precis som SportExpressen.se skrev – när det ryktades om att Monsen skulle sluta som herrtränare för skidlandslaget – så kan det bli Joakim Abrahamsson som tar över.

Den före detta förbundskaptenen slutade för ett år sedan – men öppnar nu för jobbet.

– Jag har inte pratat med någon. Men man måste ju alltid se till vad de har tänkt, vad de vill... Men jag tror inte att det är någon som tvivlar på att jag har ett brinnande intresse för skidor och rätt kompetens för uppdraget, säger Abrahamsson till NSD.

God koll

Efter att han hoppade av sitt jobb med landslaget har han inte helt slutat med skidorna. Han har tränat Calle Halfvarsson och Ida Ingemarsdotter – som båda haft stora framgångar i år. Och han säger att han har god koll på åkarna.

– Jag har försökt fokusera på Calle och Ida, tittat på vad de gör, vad de kan utveckla... Och det är klart att jag har en god känsla för vad Johan (Olsson) har gjort och hur det har sett ut för Marcus (Hellner), säger han.

"Får se ..."

Det har varit en häktisk period för det svenska landslaget. Och sedan säsongens slut har man redan tappat Lars Öberg, samt Arild Monsen.

– Det är ju inget roligt när det blir så där för dem. Sen har jag inte varit så involverad, jag har försökt hålla mig på en professionell distans och fokuserat på Calle (Halfvarsson) och Ida (Ingemarsdotter) som jag har tränat i år, säger han.

Även om Abrahamsson är sugen på jobbet – och trots att Calle Halfvarsson sagt att han gärna ser honom som tränare är ingenting klart. Och beslutet får vi vänta på.

– Nu måste vi låta Rikard i godan ro fundera lite. Vi får se vad han landar i, säger Abrahamsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.