Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han simmade på rygg och skrek”

Om Carina Berg ska åka Vasaloppet... Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
...vill hon ha hjälp av Gunde Svan Foto: OLLE SPORRONG

Om Carina Berg ska åka Vasaloppet hoppas hon få hjälp av en svensk skidikon: Gunde Svan. 

Tv-profilen fick nämligen erfara Svans coachningsmetoder under Vansbrosimmet.

– Då simmade han på rygg hela vägen en meter framför mig och skrek, säger Berg till Vasalöparen

De som följer Carina Berg på Instagram kunde under vintern ta del av en blodig fadäs som drabbat programledaren i spåret. Berg kraschade med ansiktet först i skarföre och slog upp något mindre sår. 

Men olyckan har inte avskräckt 41-åringen från att ge sig ut i spåren. I en intervju med tidningen Vasalöparen berättar Berg i stället om en kärleksfylld relation till längdskidåkningen. 

Carina Berg vill åka Vasaloppet

– Det är så rofyllt. Att vara ute i skogen, i den där kompakta tystnaden som bara kan skapas av ett riktigt tjockt snötäcke, det är det mest helande som finns. Att få bli varm och svettig, stanna upp och se sig omkring, dra efter andan och sedan fortsätta. Det är en rytm som är underbar, säger Berg. 

”Vem kan slå Anja och Foppa?”-ankaret menar att hon någon gång kommer att genomföra ett av sportens största kraftprov: Vasaloppet. 

– Jag kommer att göra det för att se om jag kan. Jag kommer att känna mig så löjligt mallig om jag klarar det. Det är också roligt ur ett historiskt perspektiv. Även om rutten kanske inte är exakt samma som Kung Gurras så är det ändå roligt. 

Berg om Svan-drömmen

När det väl blir dags att förbereda sig inför niomilsbedriften har Carina Berg ett namn högst upp på önskelistan över tränare. Och det är inte vilken skidrelaterad person som helst, utan Gunde Svan – fyrfaldig OS-guldmedaljör. 

– Jag har simmat Vansbrosimmet med Gunde. Då simmade han på rygg hela vägen en meter framför mig och skrek: Kom igen nu, kämpa! Det hjälpte! Så en Gunde vore bra, haha. I övrigt önskar jag mig strålande sol, att jag susar fram som om jag satt på en elskoter och att min familj hejar längs vägen.