Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Rasar över någon som redan ligger”

Anders Blomquist och Jacob Hård. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Johan Croneman,Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

SVT:s radarpar Jacob Hård och Anders Blomquist kommenterar skid-VM i Seefeld. 

Duon har jobbat ihop i många år. 

Men hos Dagens Nyheters tv-krönikör Johan Croneman går de inte hem.

”Att ha två så konflikträdda kommentatorer och experter i fronten är ju journalistiskt befängt”, skriver Croneman i en krönika

Jacob Hård och Anders Blomquist är en given duo i SVT:s längdskidssändningar.

Det är också de som lotsar tittarna genom loppen under pågående skid-VM i Seefeld. 

Men hos Dagens Nyheters tv-krönikör Johan Croneman står Hård och Blomquist inte högt i kurs. 

I en krönika i lördagens DN hyllar Croneman programledaren André Pops, men går till hård kritik mot kommentatorsduon Hård och Blomquist. 

”Jag är rent ruskigt negativ till hur de tänkt kring resten”, skriver Croneman med en passning om att det bara är Pops som håller måttet. 

Croneman: ”Det är befängt”

Croneman menar vidare att de inte heller utnyttjar sitt kunnande:

”Anders Blomquist utnyttjar inte sin riktiga kunskap och insikter om skidåkningen, branschen, dopningscirkusen till exempel (om det inte är säkra historier från Ryssland han kan referera till). När han rasar så rasar han över Calle Halfvarsson eller någon annan som redan ligger ner och aldrig mer kommer sättas i rörelse.” 

DN-krönikören menar att Jacob Hård och Anders Blomquist mer är som hejaklacksledare:

”Att ha två så konflikträdda kommentatorer och experter i fronten är ju journalistiskt befängt. Som hejarklacksledare är de perfekta. Ställ in dem på innerplan med varsin blågul jätteflagga!”

Hård: ”Helt fel ute”

Jacob Hård, som också tidigare har kritiserats av Johan Croneman, har sagt till SportExpressen att kritiken inte har gått honom obemärkt förbi. 

– Eftersom jag tycker han är helt fel ute så har det förstås känts, liksom. Jag har blivit arg och jag tycker att han har varit helt fel ute. Å andra sidan är det sånt man får räkna med och sånt man får tåla. Jag ska inte säga att jag rycker på axlarna åt det, för han är en skicklig skribent som får stort genomslag på det han skriver. 

– Människor läser det där och bildar sig en uppfattning om saker utifrån det han skriver kanske utan att ha hört vad jag sagt eller skrivit egentligen, det är sånt där som gnager i en. Å andra sidan, det funkar så, sa Jacob Hård då. 

 

LÄS MER: Svenske experten: Johaug borde stängts av på livstid. 

LÄS MER: ”Varför sitter du där och ljuger, Johaug?” 

LÄS MER: Succé för Frida Karlsson i VM-debuten – trots fall. 

LÄS MER: Skid-VM 2019 – här är datum, tider och program

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.