Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han petas – efter stort missnöje bland åkarna

Tor Arne Hetland.Foto: NILS PETTER NILSSON
Didrik Tönseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger och Johannes Hösflot Kläbo tog OS-guld i stafett i Pyeongchang.Foto: JEON HEON-KYUN /EPA TT NYHETSBYRÅN

Tor Arne Hetland petas som tränare i det norska längdskidlandslaget. 

Detta enligt TV2 efter stort missnöje bland åkarna. 

– Det är omöjligt att fortsätta med honom som chef, säger en anonym källa till kanalen. 

I mars 2016 meddelade det norska skidförbundet att den förre OS- och VM-guldmedaljören Tor Arne Hetland tar över ansvaret som herrtränare i det norska längdskidlandslaget. 

Under Hetlands ledning har det norska landslaget nått stora framgångar, inte minst på OS i Pyeongchang då de norska herrarna tog guld i fyra av sex discipliner. 

Men nu petas han som tränare. 

Hetland.Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Hetland petas efter stort missnöje

TV2 rapporterar att det länge har funnits ett missnöje bland de norska åkarna gällande Hetlands ledarstil. Bland annat ska de ha upplevt att det är svårt att prata med honom. 

Källor till kanalen uppger att det som började med lite friktion mellan åkare och Hetland har utvecklats till stort missnöje. De ska ha försökt att lappa ihop relationen, dock utan framgång. 

Tvärtom ska det ha blivit värre. 

– Det är omöjligt att fortsätta med honom som chef, säger en anonym källa till TV2. 

Därför petas han från sin roll och ersätts av Eirik Myhr Nossum, assisterande tränare i landslaget och Petter Northugs tidigare tränare. 

Hetland får mest troligt ny roll

TV2 uppger dock att - trots missnöjet - så är inte aktuellt för Norges skidförbund att sparka Hetland, i stället är det mest troligt att han får en annan roll i landslaget. 

2002 tog Hetland OS-guld i sprint i Salt Lake City. Fyra år senare kammade han hem ett silver i teamsprinten i Turin. Han har dessutom tre VM-guld från sin aktiva karriär, två från Lahtis 2001 (sprint och stafett) samt i teamsprint från Obertsdorf 2005. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.