Petter Northug Foto: Henrik Isaksson/IblPetter Northug Foto: Henrik Isaksson/Ibl
Petter Northug Foto: Henrik Isaksson/Ibl
Emil Jönsson. Foto: Carl SandinEmil Jönsson. Foto: Carl Sandin
Emil Jönsson. Foto: Carl Sandin

'Han måste äta mindre chips och träna mer'

Publicerad

LAHTIS/STOCKHOLM. Emil Jönsson menade att han var tvungen att gå upp i vikt för att lyckas i VM i Lahtis nästa år.

Helt fel upplägg, menar Petter Northug.

– Han måste äta mindre chips och träna mer, säger norrmannen.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Världscuphelgen i Lahtis är genrep för de finska arrangörerna inför nästa års skid-VM på samma plats.

Flera åkare försöker samla på sig information som kan vara detaljen som kan ge en VM-medalj om ett år.

Under fredagen sa sprintern Emil Jönsson att det är en fördel med en tung kropp på de finska banorna, som innehåller många glidpartier.

– Så nu är det bara att börja moffa i sig chips, skrattade han.

Efter dagens tävlingar, som vanns av Emil Iversen respektive Maiken Caspersen Falla, får Petter Northug höra talas om Jönssons idé.

– Jag tyckte Emil såg lite för tung ut, han måste äta mindre chips och träna mer, då kanske han klarar ta sig till final, säger norrmannen.

Men att vara tung, precis som du, kan väl vara bra?

Jag är tung, men tränar mycket mer. Men Emil äter chips och ligger på soffan, så ser det i alla fall ut när man ser honom från sidan.

Petter Northug besegrade Pellegrino

Northug slutade trea i lördagens sprint, efter att i vanlig stil ha blåst förbi flera åkare med en stark slutspurt. Bland annat lämnade han säsongens stora utropstecken i sprintvärlden, Federico Pellegrino, bakom sig.

– Det bästa var att snika sig förbi Pellegrino, så att han missar pallen. Han har ju dominerat i år, men nu har jag fortfarande chansen att slå honom i sprintcupen, säger Northug.

Så här lyder Northugs utlåtande om de kommande VM-banorna i Finland.

– Det är en väldigt bra bana, men det är lite synd i dag på grund av vädret. Det är bara ett spår som går bra, hade det varit uppehåll hade man kunnat komma mer bakifrån.

 

LÄS MER: Finska attacken mot svensken – mitt under SVT-intervjun

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag