Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han har inte behärskat det”

Petter Northug.Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
John Northug.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Han har stått Petter Northug nära under hela skidkarriären. 

Nu uttalar sig pappa John Northug för första gången om sonens kokainskandal. 

– Petter är en snäll kille men han har inte behärskat den svåra övergången från den aktiva karriären till livet efter, säger John Northug till norska Se och Hör

Det har snart gått två veckor sedan som den norska skidikonen Petter Northug, 34, stoppades av polis på E6 norr om Oslo. 

Därefter gjorde polisen husrannsakan i Northugs hem, där de hittade kokain. 

I fredags uttalades sig Petter Northug för första gången, då berättade norrmannen att han har allvarliga alkohol- och drogproblem. 

– Det har gradvis blivit värre. Det har varit tider där jag har festat fyra till fem gånger i veckan och det har använts varje gång. Nu har det gått över styr och jag har tagit hjälp. Jag inser att jag behöver hjälp. Jag är motiverad att göra allt för att ta mig tillbaka. Det här är mitt eget fel och jag förväntar mig ingen sympati, sa Petter Northug på en presskonferens i Trondheim

Nu uttalar sig även Petter Northugs pappa, John Northug, för första gången. 

– Petter är en snäll kille, men har inte behärskat den svåra övergången från aktiv till livet efter karriären på ett bra sätt, säger John Northug till norska Se och Hör.

John Northug är en av de personer som stått Petter Northug och närmast under hans skidkarriär. 

”Jag är desperat”

Svaren på det blodprov som togs på Petter Northug i samband med att han stoppades av polis har ännu inte kommit, men beräknas göra de närmsta veckorna. 

Petter Northug, som är misstänkt för två brott mot trafiklagen och ett mot narkotikalagen, sa på presskonferensen i fredags att han är redo ta det straff han kommer att få. 

– Jag har inte varit den förebild jag vill vara. Jag är desperat, jag har nått botten av mitt liv. Jag har bett om professionell hjälp. Jag har inte varit någon bra förebild. Jag kommer att ta det straff jag får. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.