Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han avslutar karriären – tappat motivationen

Halfvarsson: "Ville inte bryta..."
Jens Eriksson inför VM 2013Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON

GÄLLIVARE. Han tävlade för Sverige på VM 2013 och har gjort 54 starter i världscupen.

Men nu tackar Jens Eriksson, 32, för sig.

Smärtorna efter en cykelkrasch har gjort att han tappat motivation.

”Det är med blandade känslor jag nu lämnar skidspåret”, skriver Eriksson på sin blogg.

Det var 2015 som Jens Eriksson var med om en allvarlig cykelkrasch under ett träningsläger nere på Mallorca.

Han var uppe i 50 kilometer i timmen när olyckan var framme.

– Jag hann bara tänka att jag skulle bromsa. Men jag hann inte få ner farten innan jag körde på cykeln framför, berättade Eriksson för SportExpressen efteråt.

– Det var verkligen otäckt. Jag var skärrad efteråt. Men vi tittade på varandra direkt och såg att ingen hade huvudskador.

Han drabbades av frakturer i både hand och fot. Och problemen var så pass stora att han tvingades ställa in en hel skidsäsong.

Var fyra i världscupen

Sen dess har han kämpat för att ta sig tillbaka till toppen.

”Efter den förlorade säsongen som följde bestämde jag mig för att verkligen ge mig chansen att komma tillbaka, trots läkares varningar om att skidkarriären kunde vara över redan då. Ytterligare tre säsonger blev det, men smärtan som följde under alla följande träningspass sedan dess har nu gjort att motivationen för fortsatt satsning inte längre är hundraprocent”, skriver Jens Eriksson på sin blogg.

Han väljer alltså att lägga av, 32 år gammal. På meritlistan finns bland annat VM-deltagande 2013 (gick till kvartsfinal i sprint), ett SM-guld på femmilen 2014 och 54 starter i världscupen, där han som bäst var fyra (sprinten i Dresden 2013).

”Jag blev ingen VM-medaljör, inte heller någon Vasaloppsvinnare. Men klart att man ändå kan känna sig lite stolt emellanåt över sin tid i skidspåret. Den resan jag fått uppleva hade jag inte kunnat drömma om när jag stod på startlinjen i min första skidtävling som 17-åring i Lilla SS i Falun, där jag fick avstå andra dagens jaktstart på grund av att jag aldrig stått på ett par skejtskidor”, skriver Eriksson på bloggen.