Foto: Nils JakobssonFoto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Halva säsongen är förstörd för Olsson

Publicerad

Han har redan missat säsongens tre första tävlingar i långloppscupen Ski Classic.

Och problemen fortsätter för Johan Olsson, 35.

SportExpressen.se kan avslöja att Olsson missar såväl helgens La Diagonela som nästa helgs Marcialonga.

"Är inte i träning ännu, tyvärr", skriver Johan Olsson i ett sms.

Det var i våras som den svenske skidstjärnan Johan Olsson beslutade sig för att låta sitt skidliv ta en helt ny inriktning.

Adjö till den vanliga världscupcirkusen.

Och i stället full satsning på långlopp - med Vasaloppet som det stora målet.

Olsson skrev på för norska stallet Team Santander och tanken var att den meriterade veteranen skulle vara med när långloppscupen Ski Classic startade i början av december.

Så blev det inte.

Efter förkylningsproblem tvingades Olsson lämna återbud till de två första tävlingar i Livigno före jul och även till Jizerska i Tjeckien den 10 januari.

Och nu kommer alltså nästa smäll.

Till SportExpressen meddelar Olsson att han fortfarande inte är redo för att börja tävla.

"Bätre att han väntar"

"Ingen start i helgen, inte heller i Marcialonga. Är inte i träning ännu, tyvärr", skriver Olsson i ett sms.

Team Santander manager Nils Marius Otterstad berättar mer:

– Johan är inte sjuk längre. Men att åka långlopp är krävande, och innan Johan är 100 procent fulltränad och redo ska han inte åka.

Otterstad fortsätter:

– Det är bättre att han väntar med att åka tills Johan vet att han är så bra att han kommer vara med i toppen. Är han osäker på det vill vi inte att han ska åka.

Det senaste beskedet innebär att Olsson nu missat halva säsongen av Ski Classic, som bara består av tio lopp.

Nästa chans för Olsson att debutera blir den 7 februari i König Ludwiglauf.

Då återstår en knapp månad till Vasaloppet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag