Foto: Fredrik Sandberg / Tt
 Foto: Fredrik Sandberg / Tt

Halfvarssons sågning - av kravet på Northug

Publicerad

Norska landslagsledningen kräver att Petter Northug kör sprinten i NM för att vara aktuell för VM. Nu sågas ledningen totalt av svenske stjärnan Calle Halfvarsson.

– Det är bara att tacka och ta emot för oss svenskar att de är så pass dumma i Norge.

Beskedet har varit tydligt till Petter Northug från den norska landslagsledningen - ska du åka VM-sprinten i Falun måste du också ställa upp i sprinten i norska mästerskapet i veckan.

Något som svenske stjärnan och Northugs antagonist Calle Halfvarsson tycker är märkligt.

– Jag fattar inte varför man ska kalla hem honom när han har en bättre plan och vill ladda på hög höjd. Konstigt, jag tycker att Petter är självklar i en klassisk sprint.

Beskedet har skapat stor debatt i Norge och sprinttränaren Arild Monsen har till och med fått ta emot hot via sms.

"Dumma i Norge..."

Northug hade hellre laddat på hög höjd inför VM men tvingas alltså hem. Något som Halfvarsson tar emot med öppna armar.

– Det är bara att tacka och ta emot för oss svenskar att de är så pass dumma i Norge... Nä jag fattar ingenting. Om jag skulle ha varit Petter hade jag varit väldigt irriterad, säger Halfvarsson efter SM-stafetten i Ånnaboda.

Varför gör de så här tror du?

– Jag antar att de vill ha hem honom för att vara sjysta mot arrangörerna av norska mästerskapen.

Och kanske spelar bråket med Coop in också?

– Ja det lär nog vara en del av det också. Men det är korkat hursomhelst, klar för VM lär han ju vara redan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag