Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halfvarssons mardröm – kan tvingas operera

Foto: PHILIPP BREM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

OBERSTDORF. Magen fortsätter att störa Calle Halfvarsson.

Nu kan svensken tvingas till operation för att få bukt med problemen.

– Jag hade så ont i magen att jag fick feber och låg och svettades. Jag har mått riktigt dåligt, säger Halfvarsson.

När herrarnas skiathlon avgjordes på lördagen i Oberstdorf stod inte Calle Halfvarsson på startlinjen. Svensken skulle ha tävlat men tvingades kasta in handduken. Förklaringen? En riktig helvetesvecka.

Direkt efter förra helgens tävlingar i Nove Mesto kände Halfvarsson att något inte stod rätt till i kroppen. Dagarna efteråt blev mardrömslika för den svenske skidstjärnan.

– När jag kom hem på kvällen var jag väldigt risig och hade ont i magen. Dagen efter blev jag sängliggandes och kunde inte äta något, säger Halfvarsson och fortsätter:

– Jag kräktes ingenting så det var inte magsjuka. Jag hade så ont att jag fick feber och låg och svettades. Jag mådde riktigt kasst i två dygn.

Du låg bara i fosterställning?

– Ja, i princip. Jag försökte sova så mycket jag kunde.

På grund av problemen reste Halfvarsson till Oberstdorf, men inte som planerat. I stället för att åka med distansåkarna ner så åkte han med sprintåkarna. Trots att planen från börjar var att han skulle köra tremilen, något som bekant inte blev av. 

Halfvarsson kör söndagens sprint

De senaste säsongerna har 30-åringen hade återkommande magproblem utan att hitta någon förklaring.

– Det blir aldrig någon ordning på det här, säger Halfvarsson.

Kommer ni göra en undersökning av magen?

– Jag och tränaren börjar ana att det är blindtarmen som krånglar.

Och det kan leda till operation?

– Ja, men det får bli till våren i så fall. Det vill jag inte göra under säsongen, då förlorar jag flera veckor utan träning och tävling.

Calle Halfvarsson är dock redo för att ta sig an söndagens sprint på de nya VM-banorna.

– Det ska bli kul att tävla. Nu får jag göra det bästa av situationen. Det är synd, jag kände att formen var bättre i Nove Mesto. Jag hoppas jag att jag kan ta mig vidare från prologen åtminstone, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.